Csongrád és környéke

2007.01.05. 15:19

Hegedűs Péter hallgat az üléseken

Vitába nem bocsátkozott, felszólalásra nem emelkedett, sőt még interpellációt sem fogalmazott eddig Hegedűs Péter, aki októberben szerzett mandátumot a csongrádi képviselő-testületben. Az ősszel polgármesterjelöltként is indult fiatalember a hallgatást azzal indokolja, hogy bizottsági üléseken úgyis kifejti mondanivalóját, a kamerák előtti színjátékban nem akar részt venni. Civilben továbbra is tanácsot ad – ha úgy hozza a sors, akár az MDF-nek is.

Bíró Dániel

Az októberi alakuló ülés óta háromszor tanácskozott a csongrádi képviselő-testület, de a grémium legfiatalabb újonca eddig nem szólalt fel egyetlen kérdésben sem. – Nem volt miért felszólalni – mondja Hegedűs Péter, aki az önkormányzati választás során 936 szavazatot kapott polgármesterjelöltként. – Voltak ugyan fajsúlyos témák ebben a rövid időszakban is, de ami az ügyek kapcsán kikívánkozott belőlem, azt bizottsági üléseken elmondtam. Egyébként észrevettem, hogy bizottsági szinten folyik inkább érdemi munka, nem a kamerák kereszttüzében, a városháza üléstermében.

A Jobb Csongrádért Egyesület képviselője nyáron azzal a céllal költözött vissza családjával Csongrádra, hogy jelezze, szülővárosá- nak fejlesztéséért itthon akar dolgozni. Miután a polgármesterségért folytatott versenyt nem sikerült megnyernie, minden visszaállt a régi kerékvágásba. Újfent a tanácsadás teszi munkája nagy részét, de ehhez ingáznia kell Budapest és Csongrád között. – Nem vagyok megélhetési politikus, ezért a kétlaki életet választottam. A hét első felében a

Az interpelláció jó eszköz

Interpellációkkal sem bombázta eddig a városvezetést Hegedűs Péter. Erről azt mondja, sokszor megütközött azon, hogy képviselőtársai milyen apró-cseprő ügyekben vonják kérdőre az illetékeseket. Aztán maga is tapasztalta, amit padtársai régóta állítottak: bizonyos dolgok csak úgy működnek a városban, ha szóvá teszik őket. Éppen ezért a jövőben ő maga is élni kíván az interpelláció eszközével. fővárosban tartózkodom, csütörtöktől itthon. A fő feladatköröm továbbra is a politikai tanácsadás.

Arról, hogy ez mennyire köthető az önkormányzati munkához, azt mondja, semennyire sem. A nagypolitika igényei változnak: egyszer a kampánymarketingről kérdezik, máskor másról. Az MDF-fel még mindig tartja a kapcsolatot, s ha kell, segít is a Dávid Ibolya vezette pártnak. A várospolitika alakításánál főképp a gazdasági pályán szerzett tapasztalatait, kapcsolatait hasznosítja. A munkahelyteremtést és a termálenergia nagyobb kihasználását szorgalmazza leginkább, és ezeken a területeken már van is szerinte előrelépés. Példaként említi, hogy kezdeményezésére előrehaladott tárgyalások folynak egy svéd fémmegmunkáló cég csongrádi letelepedéséről, amely több tucat új munkahelyet jelente a városnak. Egy másik társaság, amellyel szintén kapcsolatban áll, új termálkutat fúrna Csongrádon, és ezzel megteremtené a feltételeit annak, hogy az önkormányzati intézményeket távfűtéssel lássák el.

Hegedűs Péter azt mondja, abban biztos, hogy lesznek olyan témák, amelyek mellett ő sem mehet el szó nélkül. Nagyon kíváncsi az Idegenforgalmi Kft. leendő ügyvezetőjének terveire, munkájára, ez szerinte nagyon fontos téma Csongrád jövőjének szempontjából.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!