Csongrád és környéke

2007.07.10. 16:19

200 millió az árkokra Csongrádon

Kétszázmillió forintos minisztériumi támogatást nyert Csongrád a városi csapadékvíz-elvezető hálózatra. A munka ősszel az Alsóvárosban kezdődik, de érinteni fogja Bokrost, Csongrád nyugati felét – ahol a 451-es főút alatti szűk áteresz már okozott problémát –, illetve a vasúttal párhuzamos utcákat.

Bíró Dániel

Évtizedes adósságán törleszthet a csongrádi önkormányzat azzal, hogy elkezdi a városi csapadékvíz-elvezető hálózat fejlesztését. A település több pontját érintő beruházásra 200 milliós támogatást nyert Csongrád az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium pályázatán. Erről levélben tájékoztatta a polgármestert a tárca vezetője. Az elnyert források mellé 22 millió forint önerő társul, a munkákat jövő év decemberéig kell befejezni.

[namelink name="Bedő Tamás"] polgármester lapunk érdeklődésére elmondta, leghamarabb októberben láthatnak munkához. Elsőként a település leginkább veszélyeztetett részén, az Alsóvárosban indulna meg a csapadékvíz-elvezető rendszer építése, ott ugyanis egy kiadós eső után sártengerré válnak az utcák. A tavaly tavaszi belvíz például több tucat házat áztatott el. A tervek szerint a közeli Rakodó-dűlőn új záportározót alakítanának ki, és oda engednék azt a vízfelesleget, ami a Szív utcai gödörbe folyt, és amit eddig nem tudtak elvezetni. Mindehhez zárt árokrendszer is épül.

Két helyen, a vasút és a 451-es főút alatt kiszélesítik az átereszt: ezzel közel 136 hektárnyi belterület vízelvezetésének problémája oldódik meg. Ezzel egy időben lefednék a Kenderföldi-csatorna Széchenyi és Budai Nagy Antal utca közötti szakaszát is. A Nefelejcs utcában átemelő szivattyútelep készül, a Vég és Vasút utca vonalán pedig új csatornával váltanák ki a jelenlegi medret. Az ipari parknál a Rév István, Attila, Bercsényi utca által határolt területen, és Bokroson a Hóvirág és a Hámán Kató utcában új árkot húznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!