Csongrád és környéke

2007.07.29. 16:19

Körös-toroki napok: a Pokolgép-koncert még kérdéses

Csongrád - A főszervező szerint jönnek, a zenekar szerint viszont nem biztos, hogy lesz Pokolgép-koncert a csütörtökön kezdődő Körös-toroki napokon. A négynapos happening főszínpada nem a homokparton, hanem a kiskempingben áll majd.

A főszervező szerint jönnek, a zenekar szerint viszont nem biztos, hogy lesz Pokolgép-koncert a csütörtökön kezdődő Körös-toroki napokon. A négynapos happening főszínpada nem a homokparton, hanem a kiskempingben áll majd. A buli ideje alatt meg lehet majd állni autóval az üdülőterületre vezető Bökényalji úton. Kiadó szoba már nemigen, sátorhely viszont még akad. A szakemberek kellemes időt jósolnak augusztus első hétvégéjére.

A fellépők névsorán kívül minden eldőlt a csütörtökön kezdődő Körös-toroki napokkal kapcsolatban. Habár sokáig úgy volt, hogy a száz méter szélesre hízott csongrádi homokpadon állítják föl a rendezvény főszínpadát, a szervezők ezt végül elvetették, így – a korábbi évekhez hasonlóan – a vállalkozóudvarral szemközti terület, a kiskemping ad majd otthont a zenei produkcióknak, de lesz diszkó a büféknél is.

A körforgalomnál vurstli, kissé bentebb pedig vásározók várják majd a vendégeket, akik az üdülőterület felé egyirányúsított Bökényalji úton közelíthetik meg a Körös-torkot. Ezen az úton csütörtök 14 órától letakarják a megállni tilos táblákat, és egészen hétfő hajnalig – rendhagyó módon – lehet majd ott parkolni. A forgalmi dugó elkerülése érdekében idén is a belvároson keresztül lehet majd elhagyni a buli helyszínét. [namelink name="Rádi Norbert"] rendőrkapitány érdeklődésünkre elmondta, a korábbi évek tapasztalatai alapján fokozott rendőri jelenlétre lesz szükség a torokban, és a megfelelő létszámot biztosítani is fogják.

A szakemberek nem számítanak a Tisza vízszintjének emelkedésére és csapadékos időjárásra sem, így várhatóan végre teljes pompájában tündököl majd a többhektáros homokföveny a Körös-toroki napok idején. A szállásadók szobáit zömében már lefoglalták, a kempingben már nincs kiadó faház, csupán sátorhely marad azoknak, akik az utolsó pillanatban érkeznek.

Kérdések csupán a tervezett programmal kapcsolatban merülnek fel. A napokban ugyanis az üdülőterület honlapjának vendégkönyvébe beírók azt állították, hogy a plakátokon található műsortervvel ellentétben a Pokolgép nem jön Csongrádra.

Rákérdeztünk a főszervező [namelink name="Németh Tibor"]nál, aki azt mondta, jön az együttes. Felhívtuk a zenekar koncertszervezőjét is, aki kifejtette, szívesen jönnének a Tisza-partra, de csak akkor ígérik biztosra, ha tisztázódnak a Pokolgép és a szervező Pino produkciós iroda közötti nézeteltérések. Amúgy a két fél közötti megállapodás vasárnapra szólt, nem pedig a meghirdetett péntek estére, akkor ugyanis 150 kilométerrel arrébb, Jászszentandráson lép fel a P. Mobil, amelynek ugyanaz a Rudán Joe az énekese, mint a Pokolgépnek.

A fellépők közé sorolt Junkies zenekar internetes koncertlistáján az szerepel, hogy jönnek ugyan Csongrádra, de a Sátorock Fesztiválra. [namelink name="Németh Tibor"] erre azt mondta, az általános turnénak volt ez a neve, az együttes feltehetőleg véletlen nem jelölte pontosan a rendezvény nevét. A Pino vezetője leszögezte: „mindent megteszünk, hogy zavartalan és színvonalas legyen az idei Körös-toroki napok lebonyolítása".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!