Csongrád és környéke

2007.07.18. 16:19

Milliók csongrádi utakra és járdákra

Közel 30 millió forint pályázati támogatást nyert a csongrádi önkormányzat utak és járdák, valamint a bokrosi orvosi rendelő felújítására. A városi önerővel kiegészült 47 milliós beruházás során őszig megújul a teljes József Attila, illetve a Budai Nagy Antal utca egy része, és bővítik az úthálózatot a Körös-torokban is.

Bíró Dániel

Tizenhatmillió forintot fordíthat idén járdák felújítására a csongrádi önkormányzat. Ebből a pénzből – melynek 70 százaléka pályázati forrás – megújulhat az Orgona utcai házgyári épületek előtti járda, továbbá a Hámán Kató utca páros és a Fövenyi utca páratlan oldalán lévő gyalogút, de új burkolatot kapnak a Fő, a Bihari János és a Vasút utca egyes járdaszakaszai is. Ötvenszázalékos támogatásban részesült a József Attila, illetve a Budai Nagy Antal utca Kert utcáig tartó tervezett felújítása, amelyekre összesen 21 millió forintot költhet a város. Közel hárommillió forintból idén tovább folytatódhat a Körös-toroki üdülőterület úthálózatának fejlesztése. A bokrosi orvosi rendelő modernizálása is időszerűvé vált, erre a feladatra mintegy hétmillió forintot fordíthat a város. [namelink name="Gyovai Gáspár"] alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, folyamatban van a kivitelezők kiválasztása, reményeik szerint pedig őszre befejeződnek a felújítási munkálatok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!