Csongrád és környéke

2007.07.19. 16:19

Ősszel kezdik a csongrádi Egészségváros építését

Októberben megkezdődhetnek a csongrádi Egészségváros kivitelezési munkái. A hétmilliárdos beruházás keretében szálloda, gyermek rehabilitációs központ és idősek otthona épülne a Bökényalji úton.

Bíró Dániel

Októberben megkezdődhetnek a csongrádi Egészségváros kivitelezési munkái. A hétmilliárdos beruházás keretében szálloda, gyermek rehabilitációs központ és idősek otthona épülne a Bökényalji úton. Jelenleg a program és a látványtervek pontosításán dolgoznak a tervezők, az önkormányzat pedig kivár, mert garancia nélkül nem teljesíti vállalásait.

– Az Egészségváros előkészületi munkálataiban jelentős előre lépesek történtek – nyilatkozta lapunknak Hideg Ferencné, a grandiózus fejlesztésre létrehozott cég, az Első Magyar Projektház Kft. ügyvezetője. A hétmilliárdos beruházást, amely Csongrád 2010-ig szóló gazdasági és munkaprogramjának egyik kulcsprojektje, támogatásáról biztosította a város képviselő-testülete. A jóváhagyott elképzelésekben az szerepelt, hogy a szállodarészben 144, a rehabilitációs központban 240, míg az idősek otthonában 150 férőhelyet alakítanák ki, az egész komplexumban pedig kétszázhatvanan kaphatnának munkát.

– A projekt rendelkezik banki indikatív ajánlatokkal, ami annyit jelent, hogy több bank kifejezte finanszírozási szándékát, s nem csupán hitelre, de lízingkonstrukcióra is kaptunk ajánlatot – folytatta Hideg Ferencné. – Most a banki ajánlatok bevizsgálásán, illetve a finanszírozhatóság felté-
teleinek megteremtésén dolgozunk. Ehhez szükség volt arra, hogy az önkormányzat bizonyos kérdésekben döntéseket hozzon, amely a legutóbbi testületi ülésen meg is történt. Rendelkezünk üzemeltetési szándéknyilatkozatokkal, s örömmel jelentem, hogy a teljes projekt üzemeltetésére jelentkeztek szakmai befektetők. Jelenleg velük folytatunk egyeztetéseket. Jelenleg a program, illetve látványtervek pontosításán dolgoznak a tervezők, s reményeink szerint a végleges anyag elkészülte után, körülbelül egy hónap múlva indítjuk a tervek engedélyeztetését. Reményeink szerint, innentől számított 60 napon belül ez lezárul, és kezdődhet a kivitelezés.

A fejlesztés feltétele – hiszen a szindikátusi szerződésben ezt az önkormányzat vállalta – a terület átminősíttetése, illetve közművesítése. [namelink name="Bedő Tamás"] polgármester korábban lapunknak azt mondta, amint a létesítmény közműigényei pontossá válnak, hozzáfognak a terület előkészítéséhez. Ebből azonban semmit sem látni a Bökényalji úton.

Megkeresésünkre ezzel kapcsolatban [namelink name="Gyovai Gáspár"] alpolgármester azt mondta, tudomása szerint semmilyen hivatalos dokumentumot nem kapott a város arról, hogy már ott tartana az Egészségváros projekt, hogy teljesíteni kellene az önkormányzati vállalásokat. Hozzátette, mivel nem kis pénzről van szó, csak megfelelő garancia birtokában kezdenek hozzá a munkákhoz. Viszont amint megvan a biztosíték, gyorsan le tudják bonyolítani a szükséges fejlesztéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!