Csongrád és környéke

2007.07.20. 16:19

Uniós pénzek Csanyteleken

Csanytelek - Forgó Henrik csanyteleki polgármester a magyarországi Leader-központ meghívott vendégeként, egyik gesztoraként utazott nemrégiben egy ötvenfős delegációval Brüsszelbe, az unió központjába.

Forgó Henrik csanyteleki polgármester a magyarországi Leader-központ meghívott vendégeként, egyik gesztoraként utazott nemrégiben egy ötvenfős delegációval Brüsszelbe, az unió központjába. Visszaérkezése után lapunknak elmondta: a tanulmányútja egy fillérjébe sem került a helyi önkormányzatnak. Az 1991-ben indult uniós Leader-program átszövi Európa országait Finnországtól Görögországig. A programban a vidéki turizmust, a szolgáltatásbővítést, a képzési programokat, a kisvállalkozásokat és a speciális mezőgazdasági tevékenységeket támogatták, támogatják.

Csanytelek polgármestere meglepődött Brüsszelben, hogy több olyan pályázati lehetőség is van, ami év elejétől kínálja magát, de jelentkező még nem akadt. ami szerinte a tájékozatlanságból ered. Forgó Henrik egyelőre arra nem tudott lapunknak válaszolni, hogy mihez akar Csanytelek uniós támogatást szerezni, mert előbb az Európai Tanács figyelmükbe ajánlott határozatait akarja alaposan megismerni, munkatársaival megbeszélni. Szeretnének új munkahelyeket teremteni és infrastruktúrát fejleszteni a faluban, de turisztikai és mezőgazdasági célokra is akarnak forrást szerezni. A polgármester elmondta: a Leader-pályázat második üteme a vidéken élők számára kínál újabb támogatásokat. Mintegy 900 millió forintra lehet pályázni, amiből jelentős összeg marad a gesztornál a szervezőgárda megerősítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!