Csongrád és környéke

2007.08.15. 16:19

Csongrádon nem lesz nyelvi tábor

Csongrád - A hagyományoktól eltérően idén nem Csongrád ad otthont az Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábornak. Egy névtelenül jelentkező olvasónk szerint a középiskolák összevonása után létrejött új intézmény, a Csongrádi Oktatási Központ igazgatójának költözése miatt nem lehet a szokásos helyen megrendezni az egyhetes összejövetelt.

Bíró Dániel

A hagyományoktól eltérően idén nem Csongrád ad otthont az Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábornak. Egy névtelenül jelentkező olvasónk szerint a középiskolák összevonása után létrejött új intézmény, a Csongrádi Oktatási Központ igazgatójának költözése miatt nem lehet a szokásos helyen megrendezni az egyhetes összejövetelt. Kőrösi Tibor szerint nem ő, hanem a szervezők döntöttek úgy, máshol rendezik meg a tábort.

„Az ifjú anyanyelvápolók helyett a Csongrádi Oktatási Központ igazgatója és az új intézmény központi gazdasági vezetése költözik a Batsányi János Gimnázium kollégiumába" – írta lapunknak címzett levelében egy névtelenül jelentkező olvasónk. Ugyanő írásában kifejti, hogy az elmúlt 14 évben augusztus derekán mindig jeles előadók okították a Tisza-parti városba érkező fiatalokat, idén azonban – annak ellenére, hogy a tizenötödik, jubileumi tábort soha ekkora összeggel még nem támogatta az Oktatási Minisztérium és az Anyanyelvápolók Szövetsége – a fent említett okok miatt mégis a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban rendezik meg az egyhetes összejövetelt. Az alá nem írt levél egyébként a [email protected] címről érkezett szerkesztőségünkbe.

Az írás kapcsán megkerestük Kőrösi Tibort, a Csongrádi Oktatási Központ igazgatóját, aki elmondta, ebben az ügyben egyáltalán nem intézkedett, ő is egy hete szerzett arról tudomást, hogy az anyanyelvi tábort nem a szokásos helyen, a gimnázium kollégiumi épületében rendezik meg. Hozzátette: szó sincs költözködésről, ezért szerinte igazából a tábor szervezői – Fábiánné dr. Szenczi Ibolya és férje, Fábián György – a megmondhatói annak, miért nem Csongrádon rendezik a jubileumi anyanyelvi tábort.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!