Csongrád és környéke

2008.01.04. 18:56

Benzinkútreklám a patikában

Szeged - „Recept nélküli gyógyszerek éjjel a Mol-kútnál" – olvashatja a beteg a csongrádi központi gyógyszertár ajtajára kiragasztott tájékoztatón.

Bakos András

„Recept nélküli gyógyszerek éjjel a Mol-kútnál" – olvashatja a beteg a csongrádi központi gyógyszertár ajtajára kiragasztott tájékoztatón. Ez a figyelmesség azért nagyon érdekes, mert másfél évvel ezelőtt a patikusok épp azért demonstráltak, hogy ne árulhassanak gyógyszert a benzinkutak. Persze akkor a szakma presztízsét védték – most pedig, hogy így alakult, mégiscsak jobb, ha a kedves beteg inkább a kutast zaklatja éjjel egy doboz fájdalomcsillapító miatt.

Ez az írás várja a betegeket a csongrádi patika ajtajára ragasztva.
Fotó: Blahó Gabriella

Más kérdés, hogy ez a felirat elsősorban arról szól, megszűnt a gyógyszertári ügyelet a tizennyolcezres lélekszámú városban. Azt, hogy mi lett helyette, ilyen hosszan lehet elmagyarázni.

A készenlét azt jelenti, hogy a sürgős segítségre szoruló beteg éjjel – miután az ügyeletes orvos ellátta – elmegy a patikához, és vár. Jó esetben nem sokat, mert az orvos fölhívja a patikus mobiltelefonját, szól, hogy küldött egy beteget, recepttel. A patikus a lehető legsürgősebben, fél órán belül odaér a patikába, és kinyit. Ha az orvos elfelejt szólni, és a beteg magától indul el a patikába – és nincs mobiltelefonja – akkor pechje van.

Címkék#Csongrád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!