Csongrád és környéke

2008.06.22. 20:02

Az Összefogás a lyukas medencéről

Csongrád - Az Összefogás Csongrádért Egyesület nem támogatja az ÁNTSZ által szorgalmazott uszodai fejlesztéseket, szerintük ugyanis először a strandfürdő medencéit kellene használható állapotba hozni.

Munkatársunktól

– Lyukas fazékra nem födőt kell venni, hanem meg kell foltozni – mondta lapunknak Kurucz Ferenc, az Összefogás Csongrádért Egyesület vezetője, amikor arról kérdeztük, hattagú frakciója miként fog szavazni a pénteki testületi ülésen, ha a strandfürdő további működtetéséhez szükséges fejlesztésekről kell dönteni. Legutóbb ugyanis megírtuk, akár a több tízmillió forintot is elérheti az az összeg, amit az önkormányzatnak június végéig rá kéne költeni a korszerűtlen és sokszor nem az előírásoknak megfelelően üzemeltetett létesítményre.

A legnagyobb ellenzéki tömörülés elnöke szerint először használható állapotba kellene hozni az uszoda medencéit. Az Összefogásnál például jelentkezett egy vállalkozó, aki mindössze 20-25 millió forintért olyan megoldást kínált a csongrádi városházán, ami 10-15 évre kezelte volna a szivárgó medencék problémáit, a polgármester viszont nem kért belőle, mondván, ezt a technológiát hazánkban még nem alkalmazták. Kurucz úgy véli, Bedő Tamás képtelen megbirkózni a rábízott feladatokkal. Az sem véletlen az egyesület szerint, hogy míg Csongrád mindössze 17 nyertes pályázatot produkált az elmúlt időszakban, Mórahalom több mint 300-szor nyert támogatást fejlesztéseire.

Címkék#Csongrád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!