Csongrád és környéke

2008.06.13. 23:05

Tovább bővült a Mars Csongrádon

Csongrád - A Mars Magyarország 1,4 milliárd forintos beruházással növelte gyártó kapacitását Csongrád-Bokroson – a vállalat célja, hogy innen lássa el állateledellel európai piacait.

Blahó Gabriella

Tovább növelte gyártó kapacitását a csongrádi Mars Magyarország – a beruházás stratégiai célja az, hogy a cég Csongrád-Bokrosról lássa el európai piacait állateledellel. Az 1,4 milliárd forintos fejlesztés előkészítése tavaly kezdődött, amikor a Mars Inc. megvásárolta a Nutro néven ismert amerikai állateledel-gyártó vállalat valamennyi egységét, kivéve a német és osztrák üzemeket – fogalmazott lapunknak Mayer Zsolt. A cég külkapcsolatokért felelős munkatársától megtudtuk, hogy a Nutro Choice néven ismert termék gyártására kapott jogosultságot a bokrosi gyár. A fejlesztés következményeként a vezetők arra számítanak, hogy a tavalyi 50 milliárd forintos árbevétel 56-57 milliárd forintra emelkedik ebben az évben.

Csongrád-Bokroson tovább növelte kapacitását az állateledel-gyártó vállalkozás. Fotó: Miskolczi Róbert

Csongrád-Bokroson tovább növelte kapacitását az állateledel-gyártó vállalkozás. Fotó: Miskolczi Róbert
A Mars Magyarország csoport két vállalata kisállateledel-gyártással, élelmiszer- és édességkereskedelemmel foglalkozik. A hazai piacról mintegy 16 milliárd forint volt a tavalyi árbevétel, az összeg 55 százalékban állateledelekből, 35 százalékban csokoládéból és 10 százalékban különböző szószokból, rizstermékekből származik. A térség egyik legnagyobb munkaadója 800 alkalmazottat foglalkoztat, a beszállítók révén 4000 embernek nyújt megélhetést.

Címkék#Csongrád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!