Csongrád és környéke

2008.08.13. 22:41

Csongrádon két iskola diákjainak ingázniuk kell ebédidőben

Csongrád - Szeptembertől kilométereket ingázhatnak majd az ebédért Csongrád két iskolájának diákjai. Az Erzsébet Szálló őszi bezárása miatt átszervezett diákétkeztetésnek nem ez lesz a végső megoldása, az önkormányzat ugyanis két új étkezőt építene az iskolákhoz, de egyelőre nincs rá pénze.

Bíró Dániel

Lemértük: a csongrádi Kossuth-iskola felsőseinek 1000, míg az ének-zenei általános iskola tanulóinak 580 métert kell gyalogolniuk szeptembertől, hogy megebédelhessenek a bezárt, Síp utcai iskola étkezőjében. Mint arról korábban beszámoltunk, a diákétkeztetést azért kellett átszervezni a Tisza-parti városban, mert ősztől hasznosítaná az önkormányzat az utóbbi években csak veszteséget termelő Erzsébet Szállót. Eddig ott étkezhettek a két említett tagintézmény diákjai.

A képviselő-testület döntésének értelmében a Kossuth-iskolánál a szomszédban álló, egykori tüdőgondozó épületében alakítanának ki egy étkezőt, az ének-zenei iskolánál pedig a tornaterem fölé emelnének egy új épületrészt. Minderre egyelőre nincs pénze a városnak, a beruházásokat pályázati forrásból fedeznék. Bedő Tamás polgármester azt mondta lapunknak, ez a megoldás ideiglenes, és azon dolgoznak, hogy mielőbb megépüljön a két új étkező.

Az önkormányzat ősztől hasznosítaná az utóbbi években veszteséget termelő Erzsébet Szállót. Eddig ott étkezhettek a két tagintézmény diákjai. Fotó: Tésik Attila

Az önkormányzat ősztől hasznosítaná az utóbbi években veszteséget termelő Erzsébet Szállót. Eddig ott étkezhettek a két tagintézmény diákjai. Fotó: Tésik Attila
Legkorábban 2009 végére valósíthatja meg a fejlesztéseket a város, így a következő három félévben délidőben ingázniuk kell majd a Kossuth-iskola felsőseinek, illetve a Szentháromság téri tagiskola diákjainak. Mint megtudtuk, a Kossuthból az alsósok a közeli gimnáziumba fognak átjárni ebédelni. Arra a felvetésre, hogy mi lesz, ha rövid távon nem tud támogatást nyerni az önkormányzat a kitűzött célokra, Bedő azt mondta: akkor önerőből fogják elindítani a projekteket.

A tanítási órák után sétálnak majd át a kossuthosok –  nyilatkozta lapunknak Cseri Gábor, a csongrádi általános iskolák igazgatója, aki reméli, hogy tényleg ideiglenes megoldásról van szó. – Az ebédeltetés miatt a Kossuth napközisei számára szűkülni fog a délutáni szabadidő, ez mintegy 80 gyermeket érint. A többiek onnan tudnak majd hazamenni. Az ének-zenei esetében felmerült, hogy a nagyobbak testnevelési óráit a Síp utcában tartanánk meg, így könnyebben szervezhető lenne az átjárás.

Címkék#Csongrád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!