Csongrád és környéke

2008.09.05. 22:33

Szatírt fogott az iskola rendőre Csongrádon

Csongrád - Az iskola rendőre fogta el azt a csongrádi szatírt, aki egy hete az évnyitó ünnepség után botránkoztatta meg a piroskavárosi tagintézményből távozó gyerekeket és szülőket.

Munkatársunktól

Már az első napokban eredményt hozott az Országos Rendőr-főkapitányság által az egész ország területére meghirdetett Egy iskola – egy rendőr elnevezésű program Csongrádon. Szülők keresték fel ugyanis csütörtökön a piroskavárosi általános iskola rendőrét, miszerint az évnyitót követően az intézmény közelében egy férfi az iskolából hazafelé induló gyerekek és szüleik előtt szeméremsértő módon viselkedett: a nemi szervét mutogatta. Természetesen minden jelenlévő megbotránkozott ezen, jó néhány szülő ki is osztotta a férfit, aki rögtön elszaladt.

Bár nem mindennapi esetről van szó, a tagintézmény vezetője tegnap azt mondta lapunk érdeklődésére, hogy nem hallott az esetről. Neki legalábbis nem szólt róla senki.

Vörös Péter zászlós szolgálatban. A piroskavárosi iskola rendőre még a bejelentés napján azonosította az elkövetőt, aki be is ismerte tettét. Fotó: Bíró Dániel

Vörös Péter zászlós szolgálatban. A piroskavárosi iskola rendőre még a bejelentés napján azonosította az elkövetőt, aki be is ismerte tettét. Fotó: Bíró Dániel
Vörös Péter zászlós, a piroskavárosi iskola rendőre viszont lapunk érdeklődésére részletesen elmondta, mi történt. Szerencsére nagyon pontos személyleírást kapott az elkövetőről, akit így viszonylag könnyű volt azonosítani. Ráadásul korábban, hasonló bűncselekmény miatt már összeütközésbe került a törvénnyel.

A reggeli bejelentés után pár órával a rendőrök elfogták a 28 éves férfit, akit a kapitányságon gyanúsítottként hallgattak ki. A keresztkérdések nyomán elismerte tettét. A Csongrádi Rendőrkapitányság szeméremsértés bűncselekmény megalapozott gyanúja alapján folytatja ügyében az eljárást. Az elkövető akár két év szabadságvesztésre is számíthat.

Címkék#Csongrád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!