Csongrád és környéke

2008.11.04. 19:47

31 parkolóhely épül Csongrád különböző pontjain

Csongrád - 250 millió forintos útfelújítási program kezdődik Csongrádon. A város 14 utcájában 7650 méter hosszan cserélik ki az útburkolatot 2009 májusáig, és 31 parkoló is épül addig. A Mol-benzinkút mellett futó összekötő út még idén új aszfaltréteget kaphat.

Bíró Dániel

Az elhúzódó közbeszerzési eljárások miatt túlnyomórészt a következő évre tolódik Csongrád negyedmilliárdos útfelújítási programjának megvalósítása, de még idén is aszfaltozhatnak a város egyes pontjain. Uniós és hazai forrásokat egyaránt nyert a 14 utcát érintő fejlesztésre a város, önerőből csupán a költségek ötödét kell fedeznie az önkormányzatnak. A legnagyobb munkák a városközpontban és Bökényben lesznek, de az alsóvárosban és Bokroson is dolgoznak majd az útépítők.

A Szentesi út, valamint a Kereszt, a Dob, a Jegenye, az Arany János utca és a Fő utca egy szakaszának felújítását a Szeviép Zrt. végzi majd. Bedő Tamás polgármestertől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy – ha az időjárás engedi – a Mol-benzinkút mellett futó összekötő út még idén új aszfaltréteget kaphat, a többi utcában – így Bökényben is, ahol a Gyöngyvirág, a Muskátli és az Öregvár utca egy részének burkolatcseréje szerepel a programban – tavasszal kezdődhet meg a kivitelezés. Utóbbi területen a Colas-Debrecen Zrt. nyerte el a munkát.

Jövő tavasszal a Fövenyi utca is új aszfaltburkolatot kap. Addig csak a nyomvonalat állítják helyre. A szerző felvétele

Jövő tavasszal a Fövenyi utca is új aszfaltburkolatot kap.
Addig csak a nyomvonalat állítják helyre. A szerző felvétele

Mivel a Bihari, a Vadnai és a Fövenyi utca, illetve a Hunyadi tér és a bokrosi Árpád vezér út felújítására kiírt közbeszerzési eljárás eredménytelenül zárult a magas árajánlatok miatt, új kiírást tettek közzé, nyertest az év végén hirdetnek. A rendelőintézetnél, a Jókai és a Hársfa utcában, valamint az ének-zenei iskolánál összesen 31 parkolóhelyet alakíttat ki az önkormányzat. A program 2009 májusára zárul, addigra kell végezniük az útépítőknek.

Címkék#Csongrád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!