Csongrád és környéke

2014.02.10. 20:53

Külön sort kérnek a késztermék-árusok

Csongrád -

Munkatársunktól

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

– Megkerestek a piaci árusok, és kiderült: akik feldolgozott termékeket árulnak, szeretnék, ha külön sorban, a többi terméktől elkülönítve kapnának helyet – szólalt fel Máté Attila önkormányzati képviselő a csongrádi testületi ülésen. Elmondta: higiéniai szempontból is fontos volna, hogy a sült tököt, csíramálét és egyebeket kínáló asztal mellett például ne zsákos burgonyát mérjenek, hanem hasonló, nagyobb tisztaságot igénylő termékeket. Tekintettel arra, hogy év elején lehet megváltani a piaci helyeket, a képviselő kiemelte: éppen most van itt az ideje, hogy átgondolják a lehetőséget. A felszólalót akkor Kőrösi Tibor polgármester is megnyugtatta, tavaszra ígérte a megoldást. Azt mondta, terveik szerint kijelölnek olyan sorokat is, ahol az árusok áramot vételezhetnek.
A városellátó intézmény igazgatója, Hajdú László arról tájékoztatott, hogy elsősorban a termelőkkel, kereskedőkkel szeretnének egyeztetni arról, mi szolgálná legjobban az érdekeiket. – Jövő pénteken 16 órára a piroskavárosi iskolába szerveztünk egy fórumot, ahol előbb az őket érintő témákról szakmai előadást hallhatnak, majd ötletbörzén mondhatják el a piac további működésével kapcsolatos gondolataikat – fogalmazott. Ott megvitathatják például azt is, hogy szükségük lenne-e áramra a hűtést igénylő termékekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!