Csongrád és környéke

2019.08.29. 20:08

Megszavazták: jól dolgozott a csongrádi önkormányzat

Vaskos, mellékeltek nélkül is hatvan oldalas beszámoló készült el a 2014-2019. évekre szóló gazdasági és munkaprogram végrehajtásáról, illetve az önkormányzat öt éves tevékenységéről a város csütörtöki testületi ülésére.

M.A.

 Összegzésül Bedő Tamás elmondta, úgy érzi, jól dolgozott az önkormányzat és a háttérintézmények, ennek köszönhetően eredményes öt éven vannak túl. – Nyugodt szívvel állhat fel mindenki a székéből a mandátuma lejártával. – szögezte le a polgármester.


Az anyagból kiderült, az elmúlt öt évben jelentős, hat milliárd forintnyi pályázati támogatás érkezett a városba, többek között nyolc és fél kilométer utat is felújítottak, emellett 1,7 milliárd forintos vagyonnövekedés is történt, valamint a gyermekek száma is nő Csongrádon.


Gyovai Gáspár a képet árnyalva hozzátette, valóban a korábbi ciklusokban még nem jutott ennyi pályázati pénzhez a város, a mostani lehetőségek az ország gazdasági fejlődésének köszönhetők. A pozitívumok mellett a negatívumokra is kitért, mint például a dűlőutak állapota. – Nem kell szégyenkeznünk, de nem lehetünk teljesen elégedettek sem. – összegezte az elmúlt öt évet a képviselő.


Az önkormányzat öt éves tevékenységének beszámolóját végül egyhangúlag elfogadta a képviselő testület. Az ülésen egyebek mellett döntöttek arról is, hogy ösztöndíj pályázatot hoz létre a város, illetve pályáznak a bokrosi Művelődési Ház eszköztárának bővítésére is.


 

Címkék#Csongrád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!