Csongrád és környéke

2019.08.28. 19:21

Nyertek, mégsem haladnak előre a csongrádi sporttelep felújításával

Hiába a felújítást elméletben fedező két nyertes TAO-pályázat, mégis szinte a festék tartja össze a labdarúgóklub öltözőjét a csongrádi Sporttelepen.

M.A.

A Csongrád-Tiszapart SE öltözőbővítésre 45, felújításra pedig 28 millió forintot nyert a programon keresztül a 2017-18-as és az azt követő idényben, a munka mégsem kezdődött el azóta sem. Az ok prózaian egyszerű: nincs pénz. A társasági adókulcs csökkenése miatt kevesebb összeget fordítanak a cégek a sportegyesületek támogatására, ezért nem jön össze a szükséges a forrás.

Nem túl rózsás a helyzet. A felújításhoz a helyi cégek támogatása is kellene. FOTÓ: MAJZIK ATTILA

Nem túl rózsás a helyzet. A felújításhoz a helyi cégek támogatása is kellene. FOTÓ: MAJZIK ATTILA

Az egyesületnek 30 százalékos önerőt is biztosítania kell a két pályázathoz, a kisebb „falatot" vállalja az önkormányzat, a nagyobb összegbe pedig erejükhöz mérten segítenek be. Ez azonban még mindig kevés az egyesület céljaihoz, eddig a szükséges összeg töredéke, hét illetve nyolc millió forintnyi TAO-támogatás jött össze a két pályázathoz. – Égető szükségünk lenne a felújításra: a szertárban penészednek a ruhák, az öltöző gipszkartont tartó elemei elkorhadtak, besülnek a villanykapcsolók, gyakorlatilag a festék tartja össze a falakat. Az épületet a két felnőtt focicsapat és százhúsz gyerek használja, de a város szabadidősportját és rendezvényeit is kiszolgálja – összegzett az egyesület elnöke, Kiss István.


A pályázatok kapcsán már hosszabbítást kértek, de amennyiben a kezdeti dátumtól, azaz 2017-től számítva négy éven belül nem jön össze a szükséges TAO-pénz, akkor a klub elveszíti a lehívható támogatásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!