Csongrád és környéke

2010.11.26. 11:00

48 ezerért adta el árvízvédelmi emlékmű harangját

Csongrád - A bejelentéstől számított néhány órán belül elfogta a Csongrádi Rendőrkapitányság azt a tiszaalpári férfit, aki ellopta az Attila utca végében lévő körforgalom közepén álló árvízvédelmi emlékmű faszerkezetű tornyában elhelyezett harangot. A férfi 48 ezer forintot kapott a másfél millió forint értékű műtárgyért.

Delmagyar.hu

November 25-én délután jelentették be a Csongrádi Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy ismeretlen személy ellopta a harangot. A rendőrség azonnal helyszíni szemlét és adatgyűjtést végzett. Ennek során sikerült megállapítani, hogy a bűncselekményt egy 43 éves tiszaalpári férfi követte el. A nyomozók elfogták a férfit, aki kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Elmondta, hogy egy nappal korábban autójával vashulladékot indult gyűjteni Csongrádra. Megtetszett neki a harang, amit sötétedés után leszerelt, autójába tett, majd hazavitt és flex-szel feldarabolt. Másnap elvitte Kiskunfélegyházára egy színesfém felvásárló telephelyre, ahol 48 ezer forintot kapott érte. A pénzből némi élelmiszert vásárolt, míg a maradékot játékautomatába dobta.

A csongrádi nyomozók megtalálták az összedarabolt harangot is, aminek értéke másfél millió forint.

A Csongrádi Rendőrkapitányság férfit lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását - tájékoztatta a delmagyar.hu-t [namelink name="Szenti Szabolcs"], a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!