Csongrád és környéke

2019.02.28. 08:51

6 város tűzoltói védték a tanyát: még mindig érezni az égett nád szagát Felgyőnél - fotók

Felgyő - Égett a nádas kedden este a Felgyő és Tömörkény közötti tanyavilágban. A tűz egy tanyát is veszélyeztetett, de a tűzoltók megfeszített munkával megfékezték a lángokat.

M.A.

Még mindig érezni az égett nád szagát a Felgyő melletti tanyán, a feltámadó szél pernyét sodor. A kerítéstől nem messzire kezdődik a nádas, a sárga szálakat azonban pár lépés után fekete tar váltja fel. Az ép részeken egy nyúl nyargalászik, miközben a kiégett darabon a katasztrófavédelem emberei helyszínelnek.


A nádas kedden este nyolc óra körül gyulladt fel, tíz hektáron égett a terület. A közelben két tanya is van, az egyik veszélybe is került, mert a szél arra vitte a lángokat. A tűzhöz hat városból jöttek a tűzoltók, a csongrádi, a kisteleki, a kiskunmajsai, a szegedi, a szentesi és a hódmezővásárhelyi hivatásos egységek elsődleges feladata az épület védelme volt, de védték a közeli baromfitelepet is.

Még mindig érezni az égett nád szagát Felgyőnél. Fotó: Majzik Attila - GALÉRIA

Az oltást nehezítette, hogy a tűz tagolt, a járművek számára nehezen megközelíthető helyen volt. A tűzoltók közös erővel oltották a lángokat, ennek köszönhetően a tűz nem okozott károkat a tanya területén. A lángokat este tíz órára fékezték meg, a tűz okának felderítésére a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakembere helyszíni szemlét hajtott végre, az okok egyelőre nem tisztázottak.


A tanyán egy házaspár él, a férfit annyira megviselte a tűzvész, hogy az eset másnapján kórházba kellett szállítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!