Csongrád és környéke

2009.11.29. 22:35

A halált választotta a csanyteleki futballista

Csanytelek - Saját otthonában lett öngyilkos a múlt héten Mészáros Zoltán, a Csanyteleki Sport Club kapusa. A jó kedélyűnek és udvariasnak ismert, népszerű focista tettének okát magával vitte a sírba.

Korom András

Tragikus hírt kaptunk tegnap délelőtt Csanytelekről, miszerint szerdán, 27 éves korában életét vesztette Mészáros Zoltán, a felnőtt focicsapat kapusa.

Zoltánt jó kedélyű, udvarias, szeretetre méltó embernek ismerték még azok is, akik nem követték sportpályafutását.

A Csanyteleki Sport Club kapusának kiemelkedő sportteljesítményéről a csapat nemrégiben rendezett záróbankettjén is dicsérően szóltak, ezért is áll értetlenül mindenki a tény előtt: többé már nem védi a kaput.
A fiatal focista a múlt hét szerdán délelőtt disznóvágáson vett részt, ahonnan jókedvűen távozott. Nem sokkal később bekövetkezett a tragédia.

A tragédia az udvar végében lévő ól padlásán történt. A szomszédban lakó Laci bácsi hiába próbált, már nem tudott segíteni Zoltánon. Fotó: Tésik Attila

A tragédia az udvar végében lévő ól padlásán történt. A szomszédban lakó Laci bácsi hiába próbált, már nem tudott segíteni Zoltánon.
Fotó: Tésik Attila

– Kinn voltam a kertben, amikor Zoli 3 óra körül hazaérkezett, és ahogy szokott, udvariasan köszönt. Letámasztotta a kerékpárját, és bement a házba. Aztán kijött, visszaült a biciklire, és elhajtott – idézte fel a tragikus délutánt Laci bácsi, Zoltán egyik szomszédja. Egy órával később arra figyelt fel, hogy a szomszédban a kutyák nem az udvari kerítés felől csaholnak, hanem a kert hátsó végében, és már széttéptek egy tyúkot.

– Szólni akartam, hogy mi történt a tyúkkal, de amint kiléptem az utcára, már rohant is felém az élettársa, hogy nagy baj van. Ketten mentünk az udvar végében lévő ólhoz, és annak padlásán megpillantottam Zoli testét. Megpróbáltam rajta segíteni, átkaroltam, hogy megemeljem, és azt kértem az élettársától, hozzon azonnal egy kést, és vágja le a kötélről. Telefonáltunk a rendőrségnek és a mentőknek, megpróbáltuk lélegeztetni, de sajnos már nem tudtunk rajta segíteni – érzékenyült el a szomszéd, aki Zoltánt gyerekkora óta jól ismerte.

Zoltán háza éppen a pályára néz. Üres maradt a kapuja. Fotó: Tésik Attila

Zoltán háza éppen a pályára néz. Üres maradt a kapuja.
Fotó: Tésik Attila

A fiatal sportolót egyébként mindenki vidám, de zárkózott embernek ismerte, olyannak, aki problémáit nem osztotta meg senkivel.
Megkerestük élettársát, aki csupán annyit mondott: az egész család értetlenül áll a tragédia előtt, nem tudják, pontosan mi történt akkor délután.

Gyászol a Csanytelek SC

„Tragikus körülmények között, 27 éves korában életét vesztette a Csanytelek felnőtt csapatának kapusa, Mészáros Zoltán. Pályafutását mindvégig Csanyteleken töltötte, sohasem igazolt el. 10 éve ifjúsági bajnokságot nyert, teljesítményével, bravúros védéseivel mindig is kimagaslott a mezőnyből. Hirtelen, nagyon gyorsan ment el, pótolhatatlan űrt hagyott maga után családja, csapattársai, sportbarátai számára. Mészáros Zoli, nyugodj békében!" – olvasható Kurucz Zoltán, a Csanyteleki Sport Club elnöke lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!