Csongrád és környéke

2019.04.11. 15:05

A közétkeztetést fejlesztik pályázati forrásokból

100 millió forintos támogatásból újítják fel a Sághy-szakközépiskola konyháját Csongrádon. Az épület korszerűsítése mellett a gépeket is lecserélték, így a 70-es években épült konyha most már megfelel a kor elvárásainak.

M.A.

Csongrád önkormányzata 100 millió forint támogatást nyert a Sághy-konyha fejlesztése Csongrádon című pályázatával. Az épület még a 70-es években készült, azóta műszakilag és technológiailag is elavult, a kor követelményeinek már nem felelt meg.


A százszázalékos támogatásból a külső energetikai fejlesztésen túl korszerűsítették a konyhatechnológiát és annak gépészeti hátterét is, lecserélték az elavult berendezéseket. A konyha így megfelel a jelenleg hatályos szabványoknak, kapacitása is bővül: ezeradagosra. Most már diétás ételeket is szakszerűen elő tudnak állítani, azoknak is külön tudnak főzni, akik érzékenyek valamilyen összetevőre.


Emellett kicserélték a nyílászárókat, hőszigetelték a külső homlokzatot, a lapos tető hő- és vízszigetelést kapott, korszerűsítették az elektromos rendszert és a világítást. Megújult a fűtési és melegvíz-rendszer, új burkolatot kaptak a falak és a padló, valamint bővítették és korszerűsítették a dolgozói részeket.


A projekt várhatóan május 31-ére fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!