Csongrád és környéke

2019.08.15. 18:42

A százötvenezredik ügyfelet fogadták a csongrádi kormányablakban

Az integrált ügyfélszolgálat 2015 márciusában kezdte meg a működését a járásszékhelyen.

Majzik Attila

Szép mérföldkőhöz érkezett a helyi kormányablak, csütörtökön a százötvenezredik ügyfelet köszöntötte dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és dr. Szubally Brúnó hivatalvezető. Az integrált ügyfélszolgálat 2015 márciusában kezdte meg a működését a járásszékhelyen. Akkor 265-féle ügykörben fordulhattak a járásban élők a hivatal munkatársaihoz, mára az itt intézhető ügykörök száma elérte a 2500-at.

Oklevél is járt az ügyintézés mellé. Fotók: Majzik Attila

Ezek egyik legnépszerűbbike a gépjármű-ügyintézés, a jubiláló ügyfél is ezt vette igénybe. Bólya János számára ez a nap is úgy indult, mint egy átlagos csütörtök, a kormányablakban azonban maga is meglepődött, hogy ő lett százötvenezredik. – Elég sokat megfordulok itt, de eddig csak pozitív tapasztalataim voltak. Maximálisan elégedett vagyok az ügyintézéssel, rugalmasak, segítőkészek az itt dolgozók. – mondta el a férfi.

Mint Juhász Tündétől megtudtuk, a statisztikák szerint a kormányablak alig több mint négy éves működése alatt a huszonkétezres lakosú járás minden lakója legalább egyszer megfordult már itt. – A legnépszerűbb szolgáltatások a személyi okmányokhoz, illetve a gépjárművekhez kapcsolódó ügyintézések, de az elmúlt egy hónapban a Családvédelmi Akciótervvel kapcsolatos igények is megnövekedtek. Erre felkészültek az ügyintézőink, nem érte váratlanul őket a roham. – tájékoztatta lapunkat a kormánymegbízott.

Juhász Tünde hangsúlyozta, sikeresnek tartja a kormányablakok működését. – 2015-ös működésük megkezdése óta jól vizsgáztak a kormányablakok, segítik az embereket. Előnyük, hogy nem kell messzire utazni az ügyintézéshez, egy helyen megkapnak minden szükséges információt. Ami az állammal kapcsolatos, azt az ügyfél itt helyben el tudja indítani. Az itt intézhető ügykörök száma az indulás óta csaknem a tízszeresére nőtt, ma már 2500 féle ügyben fordulhatnak a munkatársainkhoz. Amennyiben nő a rendszerek átjárhatósága, az az a szolgáltatások további bővülését is jelenti. – fogalmazott a kormánymegbízott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!