Csongrád és környéke

2019.07.22. 12:51

A tévé és a hűtő volt a sláger a csongrádi elektronikai hulladék-gyűjtésen

Gyalog, kiskocsival, biciklivel és teherautóval is hordták az elektronikai hulladékot a me­­gyei kormányhivatal által szervezett gyűjtésre. Már ,,nyitás" előtt fél órával érkeztek az emberek.

Majzik Attila

 Az Ifjúság téren kialakított gyűjtőponton a feleslegessé vált e-hulladékokat, számítástechnikai eszközöket, háztartási kisgépeket, szórakoztató elektronikai eszközöket, fényforrásokat, elemeket vártak. A rendkívüli gyűjtésnek nagy sikere volt, a csongrádiak egész délelőtt hordták az elektronikai limlomot, volt, aki egy egész utánfutónyi régi tévével állított be. Mint Szubally Brúnó, a Csongrádi Járási Hivatal vezetője elmondta, folyamatosan érkeztek a lakosok a meghirdetett időpont alatt, sőt, már „nyitás" előtt fél órával is jöttek. – Nagy igény van az elektronikai hulladékgyűjtésre, legtöbben tévét, hűtőt hoztak – jegyezte meg.


A gyűjtésen több mint kétszázan vettek részt, és körülbelül 100 köbméternyi, 12-14 tonna elektronikai hulladéktól szabadultak meg.

A tévé és a hűtő volt a sláger a csongrádi elektronikai hulladék-gyűjtésen. Fotó: Majzik Attila - GALÉRIA


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!