Csongrád és környéke

2019.08.14. 18:53

Alaposan kimulathatjuk magunkat - csütörtökön startol a csongrádi borfesztivál

A csongrádi nyár legnagyobb városi rendezvénye a Borfesztivál. A jelentős hagyományokra visszatekintő eseményt pár év új helyszínre költöztették, ami remek döntésnek bizonyult: idén is biztosan zsúfolásig telik meg a Borutca.

Majzik Attila

Egy meleg, illatos nyárestéhez mi is passzolna jobban, mint egy jéghideg rozéfröccs a platán-óriások árnyékában, a baráti beszélgetésekhez egy testes vöröst ajánlunk a padokon, míg egy igazi „csajos buli" szinte biztos, hogy egy kellemes fehérborral indul. Ezt pedig mind-mind megtalálhatja az, aki belekóstol a Borfesztivál hangulatába és kínálatába.

Az idén huszonkettedik alkalommal megrendezett mulatság hosszú évekig a Dob utcában kapott helyet, a szervezők tavalyelőtt tették át új helyszínre, a Fő utcára a rendezvényt. Noha meglehetősen erős volt a „szembeszél" és sokan tamáskodtak, sőt, egyenesen előre temették a fesztivált, mégis remek húzásnak bizonyult a város szívébe költöztetni a „Borfesztet". A szervezők idén is sok vendégre számítanak, a borászok, az árusok és a kitelepülő civil szervezetek is megtalálták a helyüket, elhalkultak a korábbi kétkedő hangok.

Képünk a tavalyi rendezvényen készült. Fotó: Majzik Attila

Képünk a tavalyi rendezvényen készült. Fotó: Majzik Attila

A hagyományokhoz híven idén is szakmai nappal indul a csütörtökön Borfesztivál, ami idén rekord hosszúságú lesz.

 

– A naptár sajátossága miatt öt napig tart az idei fesztivál. A visszajelzések alapján idén több lesz az utcabál, a Reflex-el, a Party Art’s Ok-kal és Szigeti Szabolccsal mindenki kimulathatja magát. A fesztiválunk kisvárosi, vidéki, ez hátránya, de egyben előnye is: tavaly nyertük el a „Minősített fesztivál" címet, az értékelésben pedig kiemelték a más fesztiválokon nem tapasztalható családias hangulatot

– mondta el a szervező.

Az utcabálok mellett természetesen a koncertek sem maradnak el, idén fellép a Borfesztiválon a Kiscsillag, a Lóci Játszik, Kökény Attila, Solymos Tóni, a Gypo Circus, a Rob Omar Trio, a Maszkura és a Tücsökraj, a Jazztelen, a Rézhúros Banda és az Uneksia is, de lesz Alföld gála és tűzijáték is.

A Borutcán tizennégy borászat kínálja majd a portékáját, a helyi Bodor Martin Családi Borászata, a Gutpintér Örömborászat, a Gulyás Pince, az Ungerbauer Családi Borpince, a Csongrádbor Kft. és a Bodor Bio Borház mellett a szekszárdi Illyés Kúria, a Dél-balatoni Szabó Bormanufaktúra, az abasári Kővágó Pince, a tokaji Kései Pincze és Budányi Pincészet, a csengelei Jónás Borászat borait lehet majd megkóstolni, de itt lesz az Ádre-Vino Kft. is a Frittmann és a Vylyan Pincészet boraival, a keceli Sendula Kft. pedig borai mellett pálinkáit is kínálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!