Csongrád és környéke

2008.11.19. 20:11

Apartmanház lehet a csongrádi Hotel Tiszából

Csongrád - Apartmanházzá alakulhat át Csongrádon az egykor háromcsillagos Hotel Tisza, amelynek forgalma azután sem nőtt, hogy bezárták az Erzsébet Szállót. A városba tévedő turisták leginkább a vendégházakat keresik. Szállodára csak akkor lenne igény, ha a szolgáltatások jelentősen bővülnének.

Bíró Dániel

Nem hozott fellendülést a többi csongrádi szállásadónak az Erzsébet Szálló bezárása. Az egykor patinás hotel szobái és árai iránt október elseje után is érdeklődtek, de az átirányított vendégek nem rohanták le a versenytársakat. A lapunk által megkeresett szálláshelyek működtetői azt mondták, egyelőre a korábbi éveknek megfelelő a forgalom, talán a következő nyári szezonban lesz érzékelhető az Erzsébet kiesése. Jeri Mária, a Mézeskalács Vendégház tulajdonosa viszont arról számolt be, hogy náluk folyamatosan vannak vendégek, és jövő tavaszra is érkeztek foglalások.

Ha a Hotel Tisza apartmanházzá alakulna, recepciósra sem lenne szükség a most még kétcsillagos szállodában A szerző felvétele

Ha a Hotel Tisza apartmanházzá alakulna, recepciósra sem lenne szükség a most
még kétcsillagos szállodában. A szerző felvétele

– Az a szerencse, hogy a Tisza-híd felújítását végző csapat hozzánk jelentkezett be. Ha ők nem lennének, üresen állnának a szobák – nyilatkozta Bátki Ferenc. Az egykor három-, most már csak kétcsillagos Hotel Tisza tulajdonosa szerint Csongrádon már nem lehet szállodaüzemeltetésben gondolkozni. Megváltoztak az igények: az emberek sokkal inkább az olcsóbb vendégházakat meg az apartman jellegű szálláshelyeket választják, mint a drágán fenntartható hoteleket, ahol személyzetet, a televíziók után üzemben tartási díjat, és a magánszállásadóknál jóval magasabb közüzemi tarifákat kell fizetni. – Ha nem változik a helyzet, márpedig a kilátások nem túl jók, akkor mi is lemondunk a csillagokról, és apartmanházzá alakulunk át. Akkor nem kell recepciós, hogy az üres szállót őrizze – tette hozzá Bátki Ferenc.

– A vendégházak iránti érdeklődés valóban megnőtt, de ez nem azt jelenti, hogy szezonálisan ne lenne szükség egy korrekt áron működő hotelre – mondta lapunknak Ujszászi Erika. A csongrádi Tourinform-iroda vezetője szerint csak abban az esetben lenne biztosított az egész éves forgalom egy csongrádi hotelnél, ha jelentősen bővülnének a szolgáltatások, mondjuk a fürdő fejlesztésével. Ez a körülmény azért is lehet fontos, mert a bezárt Erzsébet Szállót elsősorban szálláshelyként szeretné hasznosítani a tulajdonos csongrádi önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!