Csongrád és környéke

2019.08.20. 17:11

Átadták a legrangosabb városi elismeréseket Csongrádon - Fotók

Augusztus huszadikán a Városháza előtt várták az ünneplő csongrádiakat. A Szent István napi városi ünnepségen a Csongrádi Fúvószenekar és a Mentés Másként együttes működött közre, majd Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője és Bedő Tamás polgármester beszédei után Topsi Bálint plébános szentelte meg az új kenyeret.

M.A.

A hagyományokhoz híven ezen a napon adták át a város elismeréseit is a Városháza dísztermében.

Csongrád Városi Önkormányzat Képviselő-testülete idén Csongrád Város Díszpolgára címet adományozott Losoncziné Szentandrási Erzsébet Margit nyugalmazott tanárnőnek és Kása Zoltán fejlesztőmérnöknek.


Losoncziné Szentandrási Erzsébet a történelem-latin szakos diplomája megszerzése után azonnal Csongrádra került a Batsányi János Gimnáziumba, amely egyetlen munkahelye volt nyugállományba vonulásáig. Több mint 40 éves pedagógiai munkássága alatt generációk nőttek fel. Pedagógiai munkájában nagy súlyt helyezett a tehetségek kibontakoztatására, és a nemzeti hagyományok ápolására.

 

Csongrád - Losoncziné Szentandrási Erzsébet és Kása Zoltán, az új díszpolgárok. Fotó: Hajdu Anikó - GALÉRIA


Kása Zoltán részt vett az első magyar-szovjet űrrepülés előkészítésében különböző orvosi mérőműszerek fejlesztésével, azon kevesek közé tartozik, aki az űrutazást személyesen követte a földi irányító-központból. Társszerzője, egyéni tulajdonosa hat szabadalomnak, az orvosi diagnosztika és a varrógép technológia területén.

Posztumusz Pro Urbe – Csongrád kitüntetést adományozott néhai Csókásy Ferenc városi főmérnöknek, a Városháza építtetőjének.


A Város Közösségéért Díjat idén Muladi József zeneiskolai tanár és a Faludy György Irodalmi Műhely részére ítélték oda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!