Az MDF is indít polgármesterjelöltet Csongrádon

Hegedűs Péter lesz a Magyar Demokrata Fórum csongrádi polgármesterjelöltje. A 34 éves történész évekig élt a fővárosban, Dávid Ibolya személyi titkára is volt.
Hegedűs Péter: Lehetőséget látok arra, hogy a megújult MDF szerepet vállaljon a városépítésben. Fotó: Bíró Dániel

Kurucz Ferenc mellett egy másik jobboldali aspiráns is versenybe száll a polgármesteri posztért Csongrádon. Hegedűs Pétert már korábban is megkeresték a konzervatív értékrendet valló csongrádiak, hogy legyen a jobboldal polgármesterjelöltje, de nem fogadta el a felkérést. Hegedűs most úgy döntött, megméreti magát szűkebb hazájában. Szerinte Csongrádot magasabb sebességi fokozatba kell kapcsolni. Úgy érzi, segíteni tud ebben, hiszen az évek során komoly kapcsolatrendszert épített ki.

Az egygyermekes családapa a Pázmány Péter Egyetem elvégzése után, 1997-ben lépett be a Magyar Demokrata Fórumba, egy évvel később pedig már parlamenti titkárként tevékenykedett az országgyűlés önkormányzati bizottsági ülésein. Mindeközben három parlamenti képviselőjelölt kampányában is részt vett. 1999-től a Dávid Ibolya személyi titkáraként tevékenykedett, később a párt országos választási irodáját is vezette. Az uniós parlamenti választásokat követően civil pályára lépett, szakértőként dolgozott multinacionális cégek alkalmazásában. A politikától nem szakadt el, sokáig volt az MDF ferencvárosi szervezetének elnöke, de a IX. kerületi megmérettetés helyett a csongrádit választotta.

– Amikor nemrégiben hazajöttem Csongrádra, kiderült, hogy az MDF mind a tíz körzetben tud jelöltet állítani, mégpedig fiatalokat. Lehetőséget látok arra, hogy a megújult MDF szerepet vállaljon a városépítésben – mondta a 34 éves Hegedűs Péter. A fejlesztési elképzelésekről már tárgyalnak. A polgármesterjelölt programjának a munkahelyteremtés és a népességmegtartás a legfontosabb eleme.

Konzervatív erők

Azt még nem lehet tudni, hogy a konzervatív, polgári erők ki mögé sorakoznak fel. Elképzelhető, hogy csak egy polgármesterjelölt indul a jobboldalon. Hegedűs szerint minden érintett arra törekszik, hogy a jobboldal szempontjából a legoptimálisabb helyzet alakuljon ki. A felek közti egyeztetés a jövő héten zárul le.