Csongrád és környéke

2019.05.05. 20:43

Babafákat kaptak a csanyteleki gyerekek - galéria

Az utóbbi öt évben született gyermekeknek ültettek fákat a csanyteleki sportpályán anyák napján. A ligetben idén ötven fa kapott helyett, de a kezdeményezést jövőre is szeretnék folytatni.

Majzik Attila

A szemerkélő, majd egyre jobban rákezdő eső ellenére jó páran döntöttek úgy, hogy részt vesznek az első csanyteleki babafaültetésen. A kiszámíthatatlan időjárás miatt ugyan a fákat már elültették, de azért a szorgos gyerekkezek még elvégezték az utolsó simításokat, dolgoztak a műanyag lapátok és kis gereblyék.


– Régi vágyam volt, hogy fát ültessünk a csanyteleki gyerekeknek. Most nyílt rá lehetőség, hogy egy pályázatnak köszönhetően megvegyük ezeket az előnevelt fákat, így ezzel sem terheltük a falu költségvetését. Hagyományt szeretnénk teremteni a liget létrehozásával. Remélem, minden évben tudunk majd újabb fákat ültetni

– mondta el lapunknak [namelink name="Forgó Henrik"] polgármester.

Babafákat kaptak a csanyteleki gyerekek. Fotó: Majzik Attila (galéria)

A 2014 és 2019 közötti időszakban nyolcvankilencen születtek Csanyteleken, közülük ötven gyerkőcöt regisztráltak a faültetésre. Aki idén nem élt a lehetőséggel, az jövőre, a következő alkalommal is kérhet fát gyermekének.


A facsemeték átadásával egy időben családi mozgásprogram várta a csanytelekieket. Az állapotfelmérések és az életmód-tanácsadás mellett kipróbálhattak szórakoztató szabadtéri játékokat, sőt még a rönkhajítást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!