Csongrád és környéke

2019.05.19. 16:20

Birkafotózás ürügyén rabolta ki az idős férfit a fiatalkorú csongrádi lány

Nem jött be maradéktalanul a trükk, mert a csongrádi rendőrök néhány órán belül elfogták.

A fiatalkorú gyanúsított május 11-én kora délután találkozott össze az idős sértettel, aki éppen hazafelé tartott motorjával. A lány elmondta, hogy az édesanyja ételt küldött neki, ezért elkíséri.


A sértett házának udvarán beszélgetni kezdtek, amikor az elkövető felfigyelt a motoron, egy vászontáskában lévő pénztárcára. Ezután elővette a telefonját és arra kérte a férfit, fényképezze le az udvar végében legelésző bárányokat. Amíg a sértett az állatokat fotózta, a fiatal nyolcvanezer forintot vett ki a tárcából, majd fogta a telefonját és elment. Az idős szomszéd csak később fedezte fel a bankjegyek hiányát, és bejelentést tett a Csongrádi Rendőrkapitányságon. - foglalta össze a történteket a rendőrség honlapja.

Képünk illusztráció, forrás: Police.hu

Képünk illusztráció, forrás: Police.hu

A terület körzeti megbízottai rövid időn belül megállapították a feltételezett elkövető kilétét, aki gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. Ellene lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A rendőrök a pénz nagy részét lefoglalták és visszaadták tulajdonosának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!