Csongrád és környéke

2019.05.01. 22:28

Bográcsban főtt finomságok a majálison - Fotók

Az idő is a csongrádi majálisozók mellé állt, május elsején az ég is ragyogott. A hagyományokhoz híven ismét összemérték tudásukat a helyi főzőmesterek, több tucatnyi bográcsban rotyogtak a finomságok.

A buli már április 30-án elkezdődött, kedd este a Groovehouse és a Takács Tamás Dirty Blues Band csinálta a hangulatot. A május elseje pedig évek óta a színpadi produkcióké és a főzésé Csongrádon, idén is huszonhat baráti társaság ragadott fakanalat, hogy együtt süssön-főzzön a szabad ég alatt.


A finom falatokat nem kisebb név, mint Szőke András színész zsűrizte, a főzőverseny bajnoka idén pörkölt kategóriában Hegedűs és bandája lett a újragondolt kakaspörköltjükkel, hal kategóriában a Ferences Egyesület halászléje volt a legjobb, egyéb kategóriában pedig a Fidesz csapatának babgulyását találták a legfinomabbnak, a Bölcső Nagycsaládosok Egyesülete folyóspitéje pedig különdíjat kapott.

 

Bográcsban főtt finomságok a majálison. Fotó: Majzik Attila - GALÉRIA


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!