Csongrád és környéke

2017.05.24. 11:52

Bosszantó, ha az új aszfaltot bontják

Csongrád - A frissen burkolt utcákat mintha a bosszantásukra vágnák fel a szolgáltatók - gyakran érzik ezt a lakosok. Csongrád polgármestere szerint pedig csak arról van szó, hogy nem lehet előre tudni, hol adja meg magát egy régi vezeték.

Králik Emese

– Olyan régen vártuk, hogy rendes, szép aszfalt legyen nálunk is, nagyon bosszant, hogy alig lett kész, máris felbontották – panaszolta [namelink name="Sebők Péter Pálné"] Csongrádon. A friss, még szinte fekete burkolatot két ponton is megbontották, az egyik helyen víz bugyogott fel a talajból, emlékezett az ott élő nő.


A felújítást – ahogy mostanában néhány másik csongrádi utcában – az önkormányzat végezte. A helyiek szerint sokkal jobb lenne, ha a szolgáltatók egy-egy ilyen munka előtt kicserélnék az elavult, régi vezetékeket. Azért, hogy utána évekig ne legyen gond, ne kelljen bolygatni a felületet. Hiszen a toldott-foldott aszfalt már soha nem lesz olyan, mint a sértetlen: a felbontás alatt másképp tömörül a föld, a két felület találkozásánál bejut a csapadék, hallottuk.

 

Sebők Péter Pálné nem érti a sorrendet. Nincs ezzel egyedül. Fotó: Králik Emese

Sebők Péter Pálné nem érti a sorrendet. Nincs ezzel egyedül. Fotó: Králik Emese

Legyen szó bármelyik településről, a lakosoknak mindig az az érzésük: éppen a legújabb, legszebb aszfaltot vagdossa össze valaki. Csongrádon is alig ért végig a gép, a vízmű két helyen bontani kezdett. Mert a dinamikus terhelés következtében eltört egy vezeték. A vízszolgáltató szerint indokolt lett volna a közművek cseréje, de ezt a városnak kellett volna finanszíroznia.


– Mivel ez egy tervezett rekonstrukciós munka, saját költségünkön ezt nem tudtuk elvégezni – magyarázta [namelink name="Diós Zsolt"], az Alföldvíz Zrt. irodavezetője. A város polgármestere, [namelink name="Bedő Tamás"] úgy fogalmazott: az önkormányzatnak olykor nehéz eldöntenie, „melyik ujját harapja". – Azt, hogy hol lesz csőtörés, lehetetlen megjósolni. Ha ebből indulnánk ki, sehol nem fognánk aszfaltozáshoz – mondta a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!