2019.09.07. 08:00
Édes, ragadós, barnás tetejű süteményféle - tudja mi ez? És hogy hogy készül?
A messziről jött turisták talán azt sem tudják, mi az, a környéken viszont ölre mennének érte, hogy elmondhassák: ez a miénk.
– Csókolom, mindent meg szeretnék tudni a csíramáléról. – mondom, amint ajtót nyit nekem Bordáné Csobán Katalin és a mosolyából már látom, a legjobb helyre jöttem. A csongrádi asszony édesanyjától vette át a stafétát, már több harmincöt éve foglalkoznak az édesség készítésével. – Egy zöldséges kereste meg anyukát, hogy „Pirike, süssél már csíramálét." Ő életében nem csinált még, de nekiállt. Megfizette a tanulópénzt, az első év kínlódás volt, de aztán csak sikerült. Én tizenöt éve vettem át a csíramálé sütést, már nem úgy csinálom, mint anyuka. A recept ugyanaz, de a vége mégis más. – meséli Katalin.
Cikkünk végét, hogy milyen is az igazi, a jó csíramálé, megtalálja a szombati Délmagyarországban!