Csongrád és környéke

2011.09.26. 21:26

Egy helyre költöztetnék a szociális ellátásokat

Csanytelek - A Baross utca 2. szám alatti egykori iskolaépületbe költöztetné a helyi önkormányzat a szociális alapszolgáltatásokat azután, hogy a községháza melletti, augusztusig állami tulajdonban lévő épületet átalakítják, felújítják, hogy alkalmas legyen minderre.

Munkatársunktól

A képviselő-testület döntött arról, hogy kezdeményezi a Remény Szociális Alapszolgáltató Központ fenntartójánál, a Csongrádi Kistérségi Többcélú Társulás tanácsánál az egykori iskolaépület hasznosítására pályázat benyújtását. Az 5 százalékos önerőt a község idei költségvetéséből biztosítják. A volt iskolaépületben kapna helyet a családsegítő és a gyermekjóléti szolgáltató, amely most két külön telephelyen működik. Ide csoportosítanák az idősek nappali ellátását, a szociális étkeztetést, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást, és az ezekkel kapcsolatos adminisztrációs feladatokat ellátó irodát.

Racionálisabb lesz a szociális ellátás Csanyteleken.  Fotó: Schmidt Andrea

Racionálisabb lesz a szociális ellátás Csanyteleken.
Fotó: Schmidt Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!