Csongrád és környéke

2011.06.06. 20:49

Harmincéves a csongrádi evezés

Csongrád - Harmincéves a Csongrádi Vízügyi Sportegyesület, és így az evezés Csongrádon. A klub a jubileumot szeptemberben versennyel akarja megünnepelni.

Imre Péter

Szegediek közreműködésével honosodott meg három évtizede Csongrádon az evezés, akkor alakult a sportágat felkaroló klub, a Csongrádi Vízügyi SE. A jubileumot szeptemberben nagyszabású versennyel akarják megünnepelni – tudtuk meg [namelink name="Petrity Rudolf"] szakmai vezetőtől, aki szenior korosztályban mai napig szorgalmasan gyűjti a bajnoki aranyakat.

A körülmények az utóbbi 10 évben fejlődtek jelentősen, a Kis-Tisza menti bázison öltözőket és konditermet alakítottak ki, megépült a második hajótároló (használt és új hajókat igyekeznek folyamatosan beszerezni), és zajlik egy klubszoba létrehozása, az anyagiakon múlik, mikorra fejezhetik be. Az éves büdzsé 5–6 millió forint, az egyesület legnagyobb támogatója az önkormányzat 1,5 millióval, a többit helyi cégek, vállalkozások adják össze, valamint jelentős a tagdíjbevétel. A Csongrádi Vízügyi SE 60 állandó taggal rendelkezik, szezonálisan, a versenyek időszakában ez a szám 80–100-ra is emelkedik.

– A város tanintézményeivel szoros kapcsolatot ápolunk, részt veszünk a Batsányi János Gimnázium mindennapos testnevelés programjában – mondta Petrity –, hozzánk járnak evezni a tanulók. Büszkék vagyunk arra, hogy a diákolimpiákon rendre jól szerepelnek sportolóink, főként utánpótlás-nevelő egyesületként működünk. De azzal is szívesen dicsekszem, hogy 2009-ben a Batsányi, tavaly pedig a Csongrádi Kistérségi Általános iskola nyerte meg a legjobb evezős iskola címet, az ebből az apropóból rendezett országos viadalon.

A Csongrádi Vízügyi SE legutóbbi nagy sikerét a hétvégi velencei-tavi olimpiai reménységek versenyén érte el a serdülő korcsoportú (16–17 évesek) Bertus Kitti, aki ezüstérmet szerzett az ORV-n. Az egyesület legismertebb sportolója a többszörös országos bajnok, világ- és Európa-bajnoki 5. Kincses Lilla, nála az a cél, hogy valamelyik egység tagjaként kiharcolja a 2012-es londoni olimpián való részvételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!