Hitelből vagy pályázati forrásból csempéznek Csongrádon

Csak a Dob utcai strandfürdő nagymedencéjének renoválási munkálatai kezdődhetnek meg idén Csongrádon: a többi felújításra szoruló sportlétesítményre nincs pénze az önkormányzatnak.

A sporttelepen található távolugrógödör, a dobókörök és az atlétikai futópálya felújítására, valamint a kenusok által használt tanmedence tetőszerkezetének vizsgálatára is szükség lenne Csongrádon. De az ilyen célokra elkülönített mintegy nyolcmilliós keretből nem futja az időszerű munkákra. A városgazdasági bizottság elnöke szerint csak egy módon lehetne orvosolni a felsorolt problémákat: ha a sportra szánt 24 milliós előirányzatból használnának föl pénzt a rendbetételre. Ormos Gábor a polgármesterrel egyetértésben fontosnak tartja, hogy mielőbb megújuljon a strand nagymedencéje, melynek csővezetékrendszere elöregedett, falai pedig megrepedtek.

Korábban szó volt róla, hogy rozsdamentes burkolatot kap a több évtizedes betonszerkezet, most azonban, a tervezés során – információink szerint – a csempézett verzió került előtérbe. A százötvenmilliósra becsült beruházás kapcsán a bizottsági elnök figyelmeztetett: a városnak önerőből kell megoldania a feladatot.

Úgy tudjuk, a talajmechanikai vizsgálatok már elkészültek, és a többi előkészítő feladat végrehajtása is rohamtempóban halad. Bedő Tamás lapunknak úgy fogalmazott, minden bizonnyal még ebben az évben munkához láthatnak a kivitelezők.