Csongrád és környéke

2013.08.08. 22:09

Járhat motor a kerékpárúton

Csongrád - Havonta többször biciklizik olvasónk a Csongrádot és a szomszédos Felgyőt összekötő kerékpárúton. Telefonált, hogy az utóbbi időben furcsa szokás honosodott.

Munkatársunktól

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Robbanómotoros járművek használják az aszfaltsávot, nagy sebességgel haladnak, balesetveszélyes helyzetet teremtenek ezzel. Szerinte ha egy kerékpárúton nem jelöli tábla, hogy oda motorosok is felhajthatnak, akkor tilos ott közlekedniük.

Utánajártunk a panaszának, és megtudtuk: olvasónk nem jól tudja, nincsenek erről a szakaszról kitiltva a motorosok. A KRESZ először is tisztázza, hogy kerékpárút az, amit – a táblával egyértelművé téve – a kétkerekű kerékpárok közlekedésére jelöltek ki. Lakott területen kívül azonban azt a segédmotoros rokkantkocsik, a gépi meghajtású kerekes székek és a kétkerekű segédmotoros kerékpárok is igénybe vehetik – más jármű közlekedése a kerékpárúton tilos. Ha jelzőtábla nem tiltja – márpedig Csongrád és Felgyő között információnk szerint nincs erre vonatkozó korlátozás –, akkor segédmotoros kerékpárral használhatják a kerékpárutat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!