Csongrád és környéke

2009.10.30. 22:17

Kampányhangulat a testületi ülésen

Csongrád - Kampányhangulatban zajlott a csongrádi képviselő-testület tegnapi ülése.

Munkatársunktól

Napirend előtt Murányi László úgy fogalmazott, megalázó a termelők számára, hogy – főképp a csongrádi pincészetet tulajdonló szentesi Árpád Agrár Zrt. üzletpolitikájának köszönhetően – csak Csongrád környékén volt nyomott felvásárlási ára a szőlőnek. A városatya arra kérte a polgármestert, tegyen valamit annak érdekében, hogy ez ne ismétlődhessen meg. A Csongrád két országgyűlési képviselőjének munkájáról szóló tájékoztató felkorbácsolta a kedélyeket: Fábián György a befejezett és megkezdett fejlesztéseket sorolta, de ezt kampányfogásnak minősítette Héjja István, aki azt is hozzátette, hogy az önkormányzat hitelből fedezi önrészét ezeknél a beruházásoknál. Ternai László azt mondta, [namelink name="Bedő Tamás"] szocialista polgármester hibát követett el, mikor az őszödi beszéd után bizalmat szavazott egy „idióta baromnak", s ezzel egy bűnszövetkezetet pártolt. Havasi Jánosné annyit fűzött hozzá, hogy a másik oldalon is akad pszichiátriai eset.

Név szerinti szavazással döntött a testület arról, melyik szőlőhegyi földút aszfaltozását támogassa a város: a többség a Bacsa dűlő fejlesztése mellett voksolt. Ha a hegyközség is emellé áll, nekik kell benyújtani a pályázatot, a közel 50 milliós önrészt pedig az önkormányzat biztosítja, ha nyernek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!