Csongrád és környéke

2014.08.31. 22:26

Kapós lett a polgármester széke Csanyteleken

Csanytelek - Öten jelentkeztek be eddig a csanyteleki választási irodán a polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlóívért – tudtuk meg Kató Pálné jegyzőtől, a választási iroda vezetőjétől.

Munkatársunktól

[namelink name="Ifjú Berkecz József"] informatikus, [namelink name="Erhard Gyula"] vállalkozó, [namelink name="Forgó Henrik"], a jelenlegi polgármester, [namelink name="Forgó Mihály"] vízszerelő és [namelink name="Veres János"] vállalkozó – korábban több cikluson át polgármester – kezdett hozzá, hogy összegyűjtse a nyilvántartásba vételhez szükséges 70 aláírást.

Mindnyájan függetlenek. Legutóbb tizenkét éve volt ennyire kapós a polgármesteri szék Csanyteleken. Akkor hatan indultak az első fordulóban. Forgó Henrik 33,38 százalékkal győzött, a második [namelink name="Györgyiné Mészáros Erzsébet"] lett 32,52-vel, harmadik Veres János 23,7-tel. 2006-ban és 2010-ben is csak egy ellenfele volt Forgónak: Györgyiné. Az eredmény majdnem pontosan ugyanannyi volt mindkét esetben, 76 százalékkal győzött Forgó, Györgyiné 23 százalékot kapott.

A csanyteleki önkormányzatnak 2002-ben 12,4 millió forintnyi kifizetetlen számlája, 39 millió forint számított forráshiánya volt. Ez 2005-ig nullára csökkent, és mivel hitelt sem vett föl a település, nem kellett részt vennie az adósságkonszolidációban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!