Csongrád és környéke

2013.03.21. 18:50

Kátyúzásra, szúnyogirtásra is jut

Csongrád - Bár bezárt, használható a Síp-iskola, hangzott el a csongrádi városházán. Az is szóba került, hogy idén rendbe teszik a Táncsics utcát.

Králik Emese

A város sportélete tegnap két napirendi pont során is témát adott a csongrádi testületi ülésen. A vita során szóba került a már hat éve bezárt, később egyesületeknek, művészeti oktatásnak helyet adó, de tavaly ősszel végleg kiürített Síp-iskola. Edzések céljából például kibérelhetők a helyiségek, hangzott el. Ez kitűnő lehetőség, hiszen az egykor szellemházként működő ifjúsági házra lassan kitehetjük a megtelt táblát: jól jöhet ilyenkor a Síp-iskola, tudatta [namelink name="Kőrösi Tibor"] (Fidesz) polgármester. Nagyon furcsa, hogy erről a változásról nem is tudott a testület, mondta erre [namelink name="Kiss Péter"] (MSZP). – Bezártuk az iskolát, hogy sportszálló legyen belőle, később kiürítettük, hogy takarékoskodjunk. Most meg mégis kinyitjuk? – érdeklődött.

Egy másik napirendi pontnál arról döntöttek a városatyák: minden helyi sport- és civilszervezet, amely támogatást kap az önkormányzattól, évente legalább egy városi rendezvényen vegyen részt, segítse azt munkával, szervezéssel.

Kátyúzásra, akadálymentesítésre, útburkolati jelek festésére használják idén a gépjárműadóból és kommunális adóból származó, összesen 30 millió forint bevételt, hangzott el az ülésen. Az állapota miatt a Táncsics utca rendbetétele lesz az első, jelentette ki a polgármester. Az összegből egyéb célokra is futja: szúnyogirtásra 2,7 millió, parkfenntartásra ennek duplája, de közterületi rágcsálóirtásra is szán a város 700 ezer forintot. Első olvasatban azt is áttekintették, hogyan lehetne a szociális ellátások intézményét egy 100 százalékban önkormányzati tulajdonú nonprofit kft.-vé alakítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!