Csongrád és környéke

2014.10.07. 23:37

Kezdődik a fürdőépítés Csongrádon

Csongrád - Megvan a kivitelező, nemsokára aláírják a szerződést – mondták tegnap a fürdőről Csongrádon. A helyiek nagyon várják, hogy elkezdődjön az építkezés.

Králik Emese

Sajtótájékoztatón jelentették be tegnap Csongrádon, hogy elkezdődött a Csongrád városi gyógy- és strandfürdő fejlesztése című projekt. Megírtuk: pályázati pénz és önerő segítségével újul meg, illetve bővül a gyógyfürdő. A közel egymilliárd forint költségvetésű beruházáshoz a pénz felét elnyerte a város, a többit információink szerint tagi kölcsönként maga adja bele.

[namelink name="Kőrösi Tibor"] polgármester arra emlékeztetett: a munka valójában évekkel ezelőtt kezdődött a termálkút felújításával. A föld mélyéből feltörő víz minél célszerűbb fel- és kihasználására törekedtek, az úgynevezett kaszkádrendszer végpontja a megújult fürdő lesz.

A látványtervek alapján vonzó hely lesz a csongrádi fürdő. Fotó: DM

A látványtervek alapján vonzó hely lesz a csongrádi fürdő. Fotó: DM
[namelink name="Csampa Zsolt"], a Belügyminisztérium önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkára gratulált a város vezetésének, véleménye szerint jogos és régi vágyuk a csongrádiaknak a most kezdődő projekt. [namelink name="Farkas Sándor"] országgyűlési képviselő a térség kitűnő természeti adottságaira hívta fel a figyelmet, és kijelentette, hogy Csongrád az Alföld kiemelkedő helye lehet, ha tovább folytatják a fejlesztéseket.

Megújulnak az épületek, önkiszolgáló éttermet létesítenek, a tanmedence fedett lesz, elkészül többek között egy új, 420 négyzetméteres termál-, valamint egy gyermekmedence. A kivitelezésre a Strabag MML Kft. tette a legjobb ajánlatot, a város vezetői szerint leghamarabb két hét múlva aláírhatják velük a szerződést. Az intézményt már bezárták, jelenleg az előkészítő munkák zajlanak.

A sportolók a tervezett áprilisi befejezésig a szomszédos városokban keresnek edzési lehetőséget. A vizes gyógykezelések egyelőre szünetelnek, a többinek átmenetileg helyet biztosítanak a Síp-iskolában. Úgy tudjuk: azok, akiknek bérletük volt a fürdőbe, időarányos visszatérítést kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!