Csongrád és környéke

2010.07.05. 18:59

Különleges játszótér épült Felgyőn

Felgyő - 28 millió forintért épült az a felgyői játszótér, amelyen az országban egyedülálló módon mozgáskorlátozottak számára is használható hintát is építettek.

Munkatársunktól

Felavatták a 28 millió forintért épített vadonatúj, modern, bekerített játszóteret, amelyet a Felgyő a Felgyőiekért Egyesület nyert az Új-Magyarország Vidékfejlesztési Programon keresztül az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alaptól.

– A régi játszótéren csak néhány eszköz található. Ezért gondoltunk arra, hogy építeni kellene egy olyat, amely minden igényt kielégít, és mozgáskorlátozott gyerekek is használni tudják – mondta lapunknak Kaltenekker László, a Felgyő a Felgyőiekért Egyesület elnöke. A civilszervezet tagjai a pályázatot társadalmi munkában írták meg.

Az új játszóteret a gyerekek csúszdázással avatták fel. Fotó: Veréb Simon

Az új játszóteret a gyerekek csúszdázással avatták fel.
Fotó: Veréb Simon

Az új játszótéren mindenféle, kisebb-nagyobb gyerekeknek való eszköz található a homokozótól egészen a kötélpályáig. Különlegessége azonban az a hinta, amelybe a kerekes székben ülő gyermekek egy lehajtható rámpán, némi segítséggel be tudnak szállni, hogy aztán önállóan hajtsák magukat benne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!