Csongrád és környéke

2019.07.03. 23:08

Lengyel gyerekek ismerkedtek Csongráddal

A diákok sok közös programon vettek részt, együtt kézműveskedtek és játszottak, sőt, még a sárkányhajózást is kipróbálták.

Csongrád testvérvárosából, a lengyelországi Belchatow-ból érkeztek gyerekek a Tisza-parti városba, hogy ne csak az idősebbek elmeséléséből, de saját tapasztalataikon keresztül is megismerjék, mennyire élő a két település közötti kapcsolat.

 

" border="0" class="kepkeret" data-id="2889172" src="/wp-content/uploads/2019/07/4510557_1.jpg?verz=1562191665" style="width:250" title="A közös alkotás során még jobban megismerték egymást a gyerekek. Fotó: Barta Zsófia

" />

A közös alkotás során még jobban megismerték egymást a gyerekek. Fotó: Barta Zsófia


A lengyel vendégeket a helyi diákönkormányzat képviselői kísérték végig a városon, méghozzá szelfi-pontokon keresztül bemutatva Csongrádot. A diákok sok közös programon vettek részt, együtt kézműveskedtek és játszottak, sőt, még a sárkányhajózást is kipróbálták. Utóbbi olyan jól sikerült, hogy kétszer is vízre szállt a lelkes csapat.


A lengyel diákok utolsó csongrádi napjukon a Várásházára látogattak és a gimnáziumban vettek részt egy laborkísérleten. A gyerekek még egy napot a Balatonnál töltenek, majd pénteken utaznak haza Lengyelországa.

Címkék#Csongrád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!