Csongrád és környéke

2019.03.28. 19:56

Megvan a Csongrádi Közmű új vezetője

A pozíciót a cég korábbi vezetője, Szabóné Fábián Mária lemondása miatt kellett megpályáztatni - de nem csak erről döntöttek a csongrádi képviselő-testületi ülésen.

M.A.

Csongrádon új embert választottak a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft. élére, zárt ülésen Lantos Sándort nevezték ki. A pozíciót a cég korábbi vezetője, Szabóné Fábián Mária lemondása miatt kellett megpályáztatni.


A testületi ülésen a képviselők döntöttek arról is, hogy megszűnik a városban működtetett Gyermekek Átmeneti Otthona. Az önkormányzat eddig nem kötelező feladatként látta ezt el, ám gazdasági okoknál fogva nem tudja tovább fenntartani az otthont. A városnak évente tizenhatmillió forintos többletköltséget jelentett az intézmény. Az otthonban jelenleg három gyermek és nyolc felnőtt lakik, az elhelyezésük megszervezéséről az intézmény gondoskodik.

 

Az ülésen tárgyalták a Bartók-rét–Keselyes-dűlő helyi jelentőségű védett természeti területté nyilvánítását is, ami a Csongrádon és annak környékén egyedülálló és rendkívül ritka talajvíz-feláramlást jelző lápi élőhelyek megóvását szolgálná.

Beszámolt munkájáról a bokrosi részönkormányzat. A testületet a ciklus elején hozták létre a városrészhez kötődő lokálpatriótákból. Elhangzott, számos fejlesztést meg tudtak valósítani, bár bőven van még munka Bokroson.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!