Csongrád és környéke

2019.06.06. 21:11

Megvan a kellő szorgalom és tehetség - polgármesteri dicséret járt a jó tanulóknak Csongrádon

Átadták a Jó tanulói polgármesteri dicséreteket és a Fiatalok a kultúráért díjat. Idén csaknem kétszer annyi diák ért el elismerést érdemlő országos vagy megyei teljesítményt, mint tavaly.

M.A.

A csongrádi városháza dísztermében fogadták a város legjobb tanulóit, idén harminc diák kapott polgármesteri dicséretet. Bedő Tamás elmondta, évről évre egyre több olyan elismerést adhatnak át, ami öregbíti a város és az iskolák hírnevét. – Ez azt mutatja, megvan a kellő szorgalom és tehetség a gyerekekben, a kellő elhivatottság a tanárokban és a szükséges áldozatkészség a szülőkben – emelte ki a polgármester.

Polgármesteri dicséret járt a jó tanulóknak Csongrádon - GALÉRIA. Fotó: Majzik Attila


A Fiatalok a kultúráért díjat ketten vehették át: Bartók Gellért és Kakas Zsófia Zorka. Gellért kiválóan fagottozik, ezt több megyei és országos versenyen is elismerték, Zsófia pedig több képzőművészeti ágban is erős. – Szeretem a kézműveskedést, de fotózni is elkezdtem, idén harmadik lettem az Országos Fotó és Filmversenyen a saját korcsoportomban. Még nem döntöttem el, mi szeretnék lenni, de érdekel a tetoválás is, abban érvényesülhet a rajzkészségem is. A fotózást inkább hobbinak tekintem, de akár azt is szívesen csinálnám szakmaként – mondta a díjazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!