Csongrád és környéke

2019.04.11. 20:31

Mi fán terem a tojás?

Hát tojásfán, vághatjuk rá kapásból a választ. Legalábbis Csongrádon.

M.A.

Hát tojásfán, vághatjuk rá kapásból a választ. Legalábbis Csongrádon, ahol a helyi Pedagógus Nyugdíjas Klub tagjai elhatározták, azzal járulnak hozzá az ünnepváráshoz, hogy húsvéti tojásokkal díszítenek fel egy fát a Fő utcán, hadd legyen benne mindenkinek öröme.


Egyébként le a kalappal az idős volt pedagógusok előtt, macskaügyességgel másztak a létrákra, és halált megvető bátorsággal aggatták a húsvéti tojásokat az ágakra. Tojásból szerencsére nem volt hiány, több mint ezer darabot készítettek, jó párat még ajándékba is kaptak, így végül csaknem ezerkétszáz színes dísz lengedezett a szélben a fák ágain.

 

Tojásfát díszítettek Csongrádon - GALÉRIA. Fotó: Majzik Attila

Ezerszer elhangzott már, hogy a mai gyerekeknek minden az ölükbe pottyan, bezzeg a mi időnkben... Egy húsvéti tojásvadászatot alapos felkészülés, verstanulás előzött meg, aztán ott volt még a szerepléssel járó lámpaláz legyőzése, a kiöltözés és az elmaradhatatlan kölni – amiről mi is tudtuk, hogy messze nem rózsavíz. A mai srácoknak meg elég kisétálni a csongrádi Fő utcára, és lám, máris ott van nekik ezernyi húsvéti tojás. Hazavinni ugyan nem szabad, de gyönyörködni benne igen, köszönet érte a nyugdíjas pedagógusoknak.


Petőfi után szabadon: „S én csüggtem ajkán szótlanul, mint a tojás a fán."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!