Csongrád és környéke

2017.12.21. 19:17

Négy szálláshely kért a ,,talált pénzből" Csongrádon, és malac jár egy szép konyhakertért

Az is kiderült a testületi ülésen, hogy jövőre is lesz a városban konyhakertprogram - egy szép kertért minden évben malac jár.

Králik Emese

Tényleg sok a munka A legszebb konyhakert nevű akcióval, de megéri, mert egyre többen jelentkeznek – mutatott rá a csongrádi képviselő, Máté Attila (Fidesz–KDNP). A csütörtöki testületi ülésen elhangzott: a város jövőre is részt vesz az országos programban. A városatya szerint Csongrádon sok a vállalkozó kedvű ember, aki örömmel mutatja meg a versenyben a kertjét. Egyikük a megmérettetés végén minden évben egy malacot kap, ezt ugyancsak az ügyet felkaroló képviselő vásárolja meg.


A több mint 60 regisztrált csongrádi szállásadó közül csak négyen pályáztak a „talált pénzre", pedig mindössze egy egyszerű adatlapot kellett volna kitölteni – emelte ki Bedő Tamás független polgármester. A támogatással a szállásadók adófizetési morálját is javítani szeretnék. A befizetett idegenforgalmi adó mértékétől függően 38 ezer és 400 ezer forint között összeget kaptak, ezt a szálláshely fejlesztésére kell fordítani. Fábián György (MSZP) azt mondta, talán keveslik a várható összeget a vállalkozások, ezért nem pályáztak.


Zárt ülésen a könyvtár és múzeum mostani vezetőjét, Illés Pétert nevezték ki újabb öt évre az intézmények élére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!