Csongrád és környéke

2019.07.11. 19:58

Nem állít polgármester jelöltet a Fidesz Csongrádon

Bemutatta képviselő jelöltjeit a Fidesz helyi szervezete.

M.A.

Minden körzetben lesz indulójuk, polgármesterjelöltet azonban mégsem indítanak. Farkas Sándor miniszterhelyettes, a régió országgyűlési képviselője elmondta, ezt a város utóbbi évekbeli sikeres fejlődése indokolta. – Az ország jó pár éve tartó gazdasági erősödése Csongrádon is érződik. A város elmúlt évekbeli fejlődése megfelelő, sőt, talán a település előrébb is tart, mint a hasonló méretű városok. Csongrád szép pályán van, ezért nem indít a Fidesz helyben polgármesterjelöltet, de szeretnénk egy erős csapatot kiállítani, hogy ez a fejlődés töretlen maradjon – indokolt a képviselő.


A képviselők bemutatása előtt elhangzott, egy alpolgármesterrel kapcsolódnának be a város vezetésébe, erre pedig Bartókné Vincze Zsuzsát tartják a legalkalmasabbnak.


A jelölteket Gyovai Gáspár mutatta be. Elmondta, az élet minél szélesebb területéről válogattak képviselő jelölteket és olyan csapatot igyekeztek összeállítani, akik képesek megfelelni a lakosság elvárásának. A Fidesz az első körzetben Dr. Fekete János jogászt és gazdálkodót indítja, a másodikban Bartókné Vincze Zsuzsa a jelölt, ő már két ciklus óta a város oktatási bizottságának vezetője. A Harmadik körzet jelöltje a városüzemeltetés területén dolgozó Hajdú László, a négyesé Túri-Kis Edit, aki több éven át vezette az Aranysziget Otthont. Az ötös és hatos körzetben két rutinos képviselő, Máté Attila és Gyovai Zsolt indul, a hetesben pedig a jelenleg pedagógusként dolgozó Túri-Kis Árpádot jelölte a szervezet. A nyolcas, bokrosi körzet jelöltje Gyovai Gáspár lesz, aki több cikluson keresztül alpolgármesterként szolgálta a várost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!