Csongrád és környéke

2013.04.25. 23:01

Nem fizetnek a falvak a betegellátásért

Csongrád - A Városkép Kft.-t májustól Molnár Ákos vezeti, az alapbére havi 280 ezer forint lesz. Csongrád kilép az Első Magyar Önkormányzati Víziközmű és Közszolgálati Társulásból, mert a székhely, Szekszárd messze van.

Králik Emese

Egy napirend előtti felszólalás kapcsán kialakult igen heves vitával kezdődött csütörtökön a képviselő-testületi ülés Csongrádon. A polgárőr egyesület a székházán szeretne némi javítást végezni, ehhez engedélyt kértek. Az írást még nem kapta kézhez a szervezet, a munkát azonban elkezdték, ezt pedig egy névtelen levélben jelentette valaki a városházán. Az egyesület vezetője, a testületben is helyet foglaló [namelink name="Nagypál Sándor"] (Fidesz) és a polgármester, [namelink name="Kőrösi Tibor"] (Fidesz) egyebek mellett azon polemizált, hogy a jó szándékú renoválás, vagy az engedély megléte nyomjon-e többet a latban. A kérdésben egyelőre nem született kompromisszum.

Kőrösi Tibor: jogszerűen cselekszenek, de hogy gusztusosan-e, azt mindenki döntse el maga.

Kőrösi Tibor: jogszerűen cselekszenek, de hogy gusztusosan-e, azt mindenki döntse el maga.

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Az önkormányzat az elmúlt évben jelentős összeg fölött rendelkezett, a megyében egyedülállóan magas, 120 millió forintos állami segítséget kapott a város az önhiki pályázaton – mondta Kőrösi Tibor. A városatyák a 2012-es költségvetést tekintették át, a legfőbb előrelépésnek nevezték a hitelállomány 100 millió forinttal való csökkentését. A város intézményeinek jelentősek azonban a kintlévőségei, ezt orvosolni kell, hívta fel a figyelmet [namelink name="Havasi Jánosné"] (MSZP).

Folytatni kell a tárgyalásokat a járás három falujával, mondta a független [namelink name="Gyovai Zsolt"]. Lapunk is írt a történetről: Csongrád lakosonként 1000 forintot kérne Csanytelektől, Felgyőtől és Tömörkénytől. Azért, érvelnek, mert a Tisza-parti város rendelőintézetében vizsgálják a falvak lakóit is. – Nem akarnak hozzájárulni a költségeinkhez. Visszautasítom, hogy ez részünkről koldulás lenne. Bár jogszerűen cselekszenek, de hogy gusztusosan-e, azt mindenki döntse el maga – mondta Kőrösi Tibor.

A földrajzi távolság miatt kormányrendelet zárja ki, hogy a város szekszárdi székhelyű társulás tagja legyen, ezért Csongrád kilép az Első Magyar Önkormányzati Víziközmű és Közszolgálati Társulásból. A grémium úgy döntött: a Városkép Kft.-t májustól [namelink name="Molnár Ákos"] vezeti, az alapbére havi 280 ezer forint lesz. A Pedagógiai Díjat idén [namelink name="Rácz Andrea"] gyógypedagógus kapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!