Csongrád és környéke

2019.07.10. 17:36

Országos döntőbe jutottak a LegoFiúk - Fotók

A három ötödikes srác, azaz a batsányis Lego­Fiúk még csak tanév eleje óta ismerkednek a programozással, robotépítő szakkörre pedig csupán január óta járnak, mégis második országos versenyükre készülnek.

M.A.

Azonnal beleszeretett a programozható és irányítható legórobotok építésébe Kozma Péter, Pigniczki Péter és Suti Simon. A három ötödikes srác, azaz a batsányis Lego­Fiúk még csak tanév eleje óta ismerkednek a programozással, robotépítő szakkörre pedig csupán január óta járnak, mégis második országos versenyükre készülnek. A World Robot Olympiad tatabányai nemzeti döntőjében az okosközlekedés a téma, a fiúknak egy terepasztalon kell célba juttatniuk a figurákat egyedi építésű robotjuk segítségével. A fiatalokat a versenyen kívül is foglalkoztatja a programozás és az okosmegoldások világa; annyira, hogy legszívesebben az egész házukat automatizálnák.

Országos döntőbe jutottak a LegoFiúk. Fotó: Majzik Attila - GALÉRIA


 

Címkék#Csongrád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!