Őszre halasztották a Tüskevár bemutatóját

Húsvét helyett ősszel mutatják be a mozikban a Csongrádon forgatott Tüskevár című filmet. Az időpont módosításról a forgalmazó döntött, szerinte ugyanis nem lenne célszerű – egyebek mellett – a Harry Potter új részével versenyeztetni Balogh György moziját. A rendező állítja, nem csalódott a csúszás miatt, inkább hallgat a szakemberekre.

A mostani helyett a következő tanévben láthatja majd a közönség a Csongrádon forgatott Tüskevár című filmet, de pontos időpont még nincs kijelölve a premierre. Balogh György mozijának bemutatóját eredetileg 2006 májusára tervezték, de a csöpögtetett anyagi források miatt előbb karácsonyt, majd az idei filmszemlét, végül pedig a húsvétot jelölték ki céldátumként. Januárban egy húszperces montázst is bemutattak Csongrádon, és akkor a film rendezője még úgy tervezte, tavasszal vászonra kerül Tutajos és Matula bácsi története.

– A forgalmazónk döntött úgy, hogy ne keljünk versenyre a júliusban bemutatandó új Harry Potter-mozival, ezért szeptemberre tettük át a premiert – nyilatkozta lapunknak Balogh György. A rendező hozzátette, kisebb utómunkák még mindig vannak a filmen, ezért csak kapkodással lehetett volna tartani a hőn áhított időpontot, azt viszont nem szerették volna. Mivel a produkció célközönségének leginkább a gyerekek tekinthetők, már május közepén bent kellene lenni a Tüskevárnak a mozikban, ahhoz, hogy a vakáció előtt megnézzék az iskolások. Akkor viszont nem lett volna elég idő a beharangozó kampányra, amire általában egy hónapot szánnak.

Rutinos forgalmazó

A HungariCom, a Budapest Film Rt. volt filmforgalmazója, Prukner Pál által alapított cég lesz a Tüskevár forgalmazója. A 2004-ben alapított társaság olyan nagy sikerű magyar filmek fölött bábáskodott eddig, mint a Nyócker, a Világszám, a Csudafilm, a Le a fejjel vagy a Csak szex és más semmi.

Arra a kérdésre, hogy nincs-e a filmrendezőben némi keserűség az újabb csúszás miatt, Balogh György azt mondta, már régóta tudja, hogy nem szabad erőltetni a bemutatót, és csak akkor érdemes nekivágni a vetítéssorozatnak, ha minden körülmény megfelelő. A legjobb alapot pedig az adhatja a sikerhez, ha – úgy, mint az amerikai filmeknél – jelentős marketingmunka előzi meg a premiert, majd azt követően is folyik a produkció reklámozása. A Tüskevár werkfilmje is látható lesz például a televíziókban, de lesznek rádiós és tévés hirdetések a nyár végén, és hivatalos moziplakát is készül őszre. Arról, hogy mindez mennyibe kerül, a rendező nem kívánt részleteket elárulni, de azt megjegyezte, hogy ismeretségeik révén próbálják kiterjeszteni a Tüskevár kampányát, így az együttműködők mellett a médiapartnereiket is mozgósítani fogják a szeptemberi bemutatóig.

Szövetségi szintű rendkívüli állapotot rendeltek el a norilszki olajbaleset miatt
A pénteki balesetben mintegy 20 ezer tonna dízelolaj folyt ki egy tartályból, egyebek között az Ambarka és a Daldikan folyóba.
Bolsonaro egy tábornokot nevezett ki ügyvezető egészségügyi miniszternek
A brazil elnök elvárja a tábornoktól, hogy sokáig maradjon a minisztérium kormányrúdjánál.
Új gyanúsítottja van a Madeleine McCann-ügynek
A Scotland Yard szerda esti londoni bejelentése szerint nagy jelentőségű új nyomozati szálról van szó.
Június közepétől nem repülhetnek kínai utasszállítók az Egyesült Államokba
Az indoklás szerint Peking nem teszi lehetővé az amerikai légitársaságok kínai járatainak újraindítását.
A Mezőkövesd legyőzésével nyolcadszor a Honvédé a trófea (videó)
Az ünneplésről Szijjártó Péter is közzé tett egy videót közösségi oldalán.
Semjén Zsolt: Trianonra emlékezni kötelesség és erkölcsi parancs
Csak akkor lehet megmaradni magyarnak, ha a teljes magyarság megmarad – mondta a miniszterelnök-helyettes.