Csongrád és környéke

2016.03.21. 13:38

Sokba kerülne az új árvízi harang

Csongrád- Több mint egymillió forintért öntenék újra a csongrádi árvízi harangot. Azt a 2000-es árvíz emlékére készítették a művésztelep alkotói.

Munkatársunktól

Az Attila utca végén lévő harangláb 2010 novembere óta áll üresen. Egy tiszaalpári férfi lopta el az emléktárgyat, a rendőrség később egy fémfelvásárló telepen találta meg, feldarabolva. A téma most azért került ismét a figyelem középpontjába, mert [namelink name="Somogyi Árpád "] képviselő felvetette az újraöntés lehetőségét, illetve azt, hogy a város emlékezzen meg a másik, 2006-os árvíz tizedik évfordulójáról. A harang darabjait a városháza pincéjében őrzik.

Mementóként ki lehet állítani valahol, de megjavítani biztosan nem lehet, újat kell készíteni – mondta [namelink name="Dudás Sándor"], a művésztelep vezetője.


A tízéves évfordulóra a környező településekkel karöltve kellene megemlékezni, egy márványtáblát a Zsilip utcában tudna elképzelni [namelink name="Dezső Dóra"], a művelődési központ vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!